Parcel·les del cadastre pel seu any de construcció

NOM: Parcel·les del cadastre per any de construcció
DESCRIPCIÓ: Aquest prototip us permet visualitzar les parcel·les cadastrals de Catalunya acolorides pel seu any de construcció local principal i obtenir-ne la informació
ADREÇA: https://betaserver.icgc.cat/tiles/#16/42.3570/1.4559

El proppassat 20 d’abril us presentàvem en aquest betaportal el prototip “Test de rendiment per mostrar 106.000 parcel·les“ en el que us mostràvem el conjunt de les parcel·les cadastrals de l’àrea de Barcelona acolorides pel seu any de construcció. Un cop validada en aquell prototip la robustesa de la tecnologia d’ús de dades vectorials en el navegador, avui us presentem una evolució d’aquest que abasta el conjunt de Catalunya.Parcel·les cadastrals (3)

Més enllà del nou abast territorial, hem afegit altres funcionalitats. Aquestes són:

  • finestra d’informació de la parcel·la en clicar sobre una d’elles,
  • accés directe a la pàgina corresponent a la parcel·la al web del cadastre,
  • la fotografia de la parcel·la a partir de les dades de l’StreetView de Google,
  • el mapa de detall de l’ICGC de l’àrea,
  • la possibilitat de canviar el mapa de fons per la imatge, i
  • la possibilitat de visualitzar l’alçada (2.5D) de les parcel·les.

Parcel·les cadastrals (1)La informació de les parcel·les cadastrals us és transferida en format vectorial,  i és el vostre ordinador qui s’encarrega d’acolorir-les i mostrar-vos-les conjuntament amb la informació associada. L’estructuració en piràmide dels arxius vectorials geojson són la clau per poder-vos mostrar ara tot el conjunt de parcel·les de Catalunya.

Aquest prototip significa un pas més en l’evolució/revolució de la transferència de geoinformació via Internet. Avui ja és clar que, a curt termini, les dades viatjaran ja no com a imatges sinó com vectors que seran renderitzats pel vostre ordinador. Això suposa un davallada del volum de dades a trametre i obre un nou món de possibilitats pel que fa a la interacció de l’usuari amb les dades. La tecnologia que ho fa possible l’anomenem tessel·les vector (en anglès vector tiles).

Un cop més, us convidem a testejar aquesta eina, i a pensar quines són les aplicabilitats d’aquesta tecnologia en el vostre camp d’expertesa.Feu-ne si us plau les vostres consideracions i propostes a betaportal@icgc.cat.

Nota: Tingueu en consideració que aquesta eina és un prototip, la informació que s’hi mostra no és substitutiva de la informació oficial que trobareu al lloc web del Cadastre https://www.catastro.meh.es/.

Prototip: https://betaserver.icgc.cat/tiles/#16/42.3570/1.4559

Coneixes Instamaps? Fes un mapa amb les teves dades fàcilment. CLICA! www.instamaps.cat

You may also like...