BARCELONA 3D, amb illes acolorides per alçades

Barcelona, alçades LOD1

Barcelona, alçades LOD1

       Nota: el teu equip ha de suportar WebGL.

La setmana passada us vàrem presentar al betaportal un model 3D de l’àrea geogràfica dels volcans de la Garrotxa, demostrador de la tecnologia WebGL, que permet la navegació de l’usuari en models 3D via WEB. Avui, anem més enllà, amb un nou demostrador d’aquesta tecnologia i us presentem un model de BARCELONA 3D, amb illes d’edificis acolorides per alçades.

Aquest model conté més de 18.000 volums, a més de les elevacions del terreny. Aquesta enorme quantitat d’informació pot posar al límit la capacitat de procés del vostre ordinador i és molt recomanable usar una versió actualitzada del vostre navegador d’internet. En els nostres tests, la darrera versió de Firefox ha estat la que ha donat millor rendiment.
Comproveu si el vostre navegador pot mostrar WebGL en aquesta adreça: https://get.webgl.org/

En el cas que no aconseguiu visualitzar aquest model aquí mateix us en presentem un seguit d’impressions de pantalla.

La geoinformació emprada és el model d’elevacions de Catalunya, les edificacions en 3D de la base 1:5 000 (nivell  de detall bàsic, LOD1) i la base de noms geogràfics de Catalunya. Aquesta geoinformació la podeu descarregar gratuïtament a https://www.icc.cat/vissir3/.

La generació d’aquesta escena s’ha realitzat mitjançant el programari de codi obert QGIS (www.qgis.org) i el plugin Qgis2threejs. Three.js és una llibreria que permet la creació d’animacions 3D utilitzant el llenguatge JavaScript dins un lloc web sense necessitat de plugins addicionals.

Prototip https://betaportal.icgc.cat/prova3d/bcn/BCN3D.html

 

Barcelona, alçades LOD1. Vista 2

Barcelona, alçades LOD1. Vista 3  Barcelona, alçades LOD1. Vista 4

Barcelona, alçades LOD1. Vista 5

Barcelona, alçades LOD1. Vista 6

You may also like...