Per què cal tenir el navegador actualitzat?

NOM: Per què cal tenir el navegador actualitzat?
DESCRIPCIÓ: No tenir el nostre navegador actualitzat ens limita a l’hora d’utilitzar eines web com Instamaps
ADREÇA: www.instamaps.cat

Els usuaris tendim a considerar que qualsevol navegador és bo per accedir a Internet, sense saber que, si el navegador no està actualitzat, ens limita a l’hora d’utilitzar les eines que es desenvolupen aprofitant les noves possibilitats que els navegadors actualitzats ofereixen.

El navegador a través del qual accedim a Internet és en realitat una aplicació informàtica que com a tal evoluciona amb el temps.

A través d’ell tenim accés a pàgines que contenen informacions i multimèdia, però cada vegada més el navegador és el punt d’accés a eines, cada cop més complexes, que ens permeten escriure texts, editar fotografies, emmagatzemar arxius, etc. Drive, de Google, i Instamaps en són un bon exemple.

Les tecnologies que hi ha darrera els navegadors també evolucionen. El mateix llenguatge HTML, bàsic pel món web, ho fa. La tecnologia WebGL, que permet renderitzar gràfics amb qualitat en el nostre navegador, no existia fa 5 anys i avui és la base de moltes de les pàgines que contenen gràfics.

El cert és que són molts els usuaris d’Internet que utilitzen versions obsoletes dels navegadors web, sense entendre que això els fa vulnerables als atacs informàtics o que la rapidesa de càrrega d’una pàgina web disminueix.

Quan actualitzem el navegador s’incorporen les últimes novetats tecnològiques, de manera que podem navegar per qualsevol pàgina sense patir problemes de càrrega o incompatibilitats amb les tecnologies més avançades.

Les actuals versions dels principals navegadors compten amb un sistema d’actualització automàtica, fet que resol el problema. Aquest automatisme no s’aplica en algunes institucions i empreses on l’actualització depèn dels administradors informàtics i l’usuari interessat no té permisos d’instal·lació en el seu ordinador. Aquesta dependència fa que l’usuari final no sempre pugui gaudir de les opcions que la web avui ens dóna. Especialment en programaris web com Instamaps amb component gràfic.

Hi ha alguna altra manera de poder solucionar aquest problema?

Sí, dels navegadors n’existeixen versions portables que no requereixen instal·lació i poden ser cridades des del seu executable. La versió portable del navegador Opera, poc utilitzat però molt ben valorat, podeu trobar-la a https://www.opera.com/es/computer/portable. De Chrome i Firefox en podeu trobar versions no oficials a la pàgina web https://portableapps.com

You may also like...