Mapes per a mòbil i receptors GPS

NOM: Mapes per a mòbil i receptors GPS

DESCRIPCIÓ: Eina de descàrrega de cartografia en formats per a ús offline en mòbils i receptors GPS (Mbtiles, KMZ i GeoPackage).

ENLLAÇ: https://betaserver.icgc.cat/appmbtiles/

Avui us presentem una eina que us permet descarregar la cartografia de l’àrea del vostre interès per utilitzar-la offline en el vostre mòbil o receptor GPS. Amb aquesta eina volem facilitar-vos l’ús de la nostra cartografia.

ICGC geostart cartografia mapes mòbil descarregar 1

Els formats de descàrrega, que potser no us siguin familiars, són els que moltes aplicacions mòbils i receptors GPS utilitzen:

 • Mbtiles és un format en piràmide que us permet fer zoom continu des de nivell general a nivell de detall. El mapa ve retallat en petites imatges i empaquetat per a la seva ràpida càrrega. És un format de consum de cartografia al web. Aplicacions mòbils com Catalunya Offline o OruxMaps utilitzen aquest format.
 • GeoPackage és un format que permet emmagatzemar alhora dades vectorials i imatges en un sol arxiu. En realitat es tracta d’una base de dades SQLite. (Spoiler ;D Estem preparant una app mòbil que utilitzarà aquest format per a consumir les vostres dades pujades a Instamaps).
 • Kmz és tracta d’un arxiu .kml comprimit en zip. És un format desenvolupat originalment per a Google Earth que molts receptors GPS i aplicacions mòbils utilitzen. Aquest format és compatible amb alguns dispositius de Garmin: Astro 320, 300/400 Colorado, Dakota del 10/20, Edge 800, Etrex 20/30, 62/78 GPSMAP, Montana 600/650, Oregon 200/300/400/450 / 550, Rino 610/650/655. En aquests dispositius heu de col·locar l’arxiu a la carpeta Custom Maps en el disc intern o la targeta de memòria.

Per als formats Mbtiles i GeoPackage l’arxiu que obtindreu conté el mapa des del nivell de zoom 8 (tota Catalunya) fins el determinat per l’àrea seleccionada. Per a Kmz aquest descarregador genera un sol nivell de detall per mantenir la compatibilitat amb els màxims dispositius.

Per utilitzar l’eina:

 1. Escolliu primer el tipus de mapa: topogràfic simple (amb toponímia), topogràfic natural (amb corbes de nivell), ortoimatge o híbrida (ortoimatge amb elements planimètrics i toponímia).
 2. Navegueu fins l’àrea del vostre interès posant-la dins el requadre color taronja que veureu en pantalla. Podeu moure-la prement sobre el mapa, i modificar el seu nivell de detall bé amb la roda del ratolí o bé pinçant amb els dits si ho feu al mòbil. En funció de l’àrea escollida es determina el nivell de detall descarregable.
 3. Trieu el format que voleu.
 4. Premeu finalment el botó “obtenir el mapa“. Us demanarem llavors  el vostre correu per notificar-vos quan tinguem generat l’arxiu i enviar-vos l’enllaç de descàrrega, normalment en no més de 10 minuts (depenent de la càrrega del servidor segons els usuaris connectats). El correu us informarà del pes de l’arxiu a descarregar.

ICGC geostart cartografia mapes mòbil descarregar 3

Us demaneu que utilitzeu aquesta eina i ens aporteu les vostres observacions i possibles millores a betaportal@icgc.cat. La vostra opinió és clau per adaptar l’eina a les vostres necessitats.

ACCEDIU: https://betaserver.icgc.cat/appmbtiles/

You may also like...

4 Responses

 1. Costa aconseguir el nivell de zoom sense fer un salt significatiu entre una i altre imatge. Estic fent proves, con una novata que sòc, continuu provant. Gràcies per la facilitació de les eines que poseu al nostre abast

  • admin ha dit:

   Teresa,

   El salt és degut a la tecnologia que usem que es basa en uns nivells de zoom predefinits. Estem provant noves tecnologies (vector tiles) que ens permetrà transicions més suaus. A veure si en uns mesos…

   Gràcies pel teu suport.

 2. Joan Capdevila ha dit:

  Bona idea, tinc un Dakota 20 i per carregar-hi un mapa he descarregar-los del vissir a 1:25.000 en SID, passar-lo a Tiff amb el QGIS, després a KMZ amb OkMap i finalment el puc veure a Garmin BaseCamp.
  El vostre desenvolupament em pot estalviar feina, però ara per ara no em funciona, genera uns KMZ voluminosos, els puc llegir amb Google Earth però no amb OkMap ni amb el Garmin BaseCamp. Segur que ho arregleu.
  Un parell de suggeriments:
  1 – A mi m’agrada el topogràfic 1:25.000, les corbes de nivell són importants, us recomano que el poseu com a opció per descarregar
  2 – Em seria útil carregar el GPX (tal com faig al vissir) i que l’aplicació em descarregués la zona que cobreix, és a dir, que calculi el rectangle (amb uns marges) que l’inclou.
  Tingueu present que els Garmin fan servir els KMZ amb uns tiles específics.
  Felicitats per la idea i l’aplicació.
  Salutacions

  • admin ha dit:

   Joan,

   Gràcies pels teus comentaris, ens són molt necessaris per optimitzar l’eina i que us sigui realment útil.

   De moment els arxius .kmz que generem són multi-nivell, sembla ser que hi ha dispositius GPS que requereixen un sol nivell. Ens posem a treballar per posar a la vostra disposició aquesta possibilitat.

   El topogràfic 1:25.000 certament és una molt bona opció! (mirem).

   Del tema .gpx. BONA IDEA!!! S’ha de fer!

   Gràcies per les teves aportacions!
   …si et deixes t’anomenem betatester de Geostarters! ;D