Model 3D de l’àrea volcànica de la Garrotxa

Volcans de la Garrotxa

Volcans de la Garrotxa

Nota: el teu equip ha de suportar webGL.

L’evolució del WEB està comportant noves maneres de visualitzar i interactuar amb la geoinformació. En el món geoespacial, WebGL és una tecnologia que té particular interès atès que possibilita la interacció de l’usuari amb les dades cartogràfiques vectorials en 3D, sense necessitat de plugins addicionals. (Comproveu si el vostre navegador pot mostrar WebGL en aquesta adreça: https://get.webgl.org/).

Des del betaportal de l’ICGC us presentem un model 3D de l’àrea geogràfica dels volcans de la Garrotxa, demostrador d’aquesta tecnologia, que permet la navegació de l’usuari dins l’escena (premeu la “i” de l’extrem inferior esquerre per a veure les tecles de control).

La geoinformació que hem emprat per crear aquesta escena és el model d’elevacions de Catalunya, les edificacions en 3D de la base 1:5 000 i la base de noms geogràfics de Catalunya. Tota aquesta geoinformació la podeu descarregar gratuïtament a https://www.icc.cat/vissir3/

La generació d’aquesta escena s’ha realitzat mitjançant el programari de codi obert QGIS (www.qgis.org) i el plugin Qgis2threejs. Three.js és una llibreria que permet la creació d’animacions 3D utilitzant el llenguatge JavaScript dins un lloc web sense necessitat de plugins addicionals.

Prototip https://betaportal.icgc.cat/prova3d/volcans/Volcans_garrotxa.html

You may also like...

1 Response

  1. 10 de setembre de 2014

    […] Model 3D de l'àrea volcànica de la Garrotxa – BETA PORTAL ICGC. L’evolució de la WEB està comportant noves maneres de visualitzar i interactuar amb la geoinformació. […]