StoryMap. Combina mapes i contingut per explicar coses.

NOM: StoryMap. Combina mapes i contingut per explicar coses.

DESCRIPCIÓ: Crea una visualització interactiva amb mapes, text i contingut multimèdia per explicar fets, problemes, històries…

ENLLAÇ: https://betaserver2.icgc.cat/storymap/html/editor.html

EXEMPLE: https://betaserver2.icgc.cat/storymap/html/visor.html?id=9879c380-b7e5-11e7-913f-53fc7c9e8080

Els mapes permeten visualitzar i comprendre fets que passen sobre el territori. Comuniquen informacions tan de caire físic com socioeconòmic.

Una de les missions d’aquest Institut és facilitar-vos la realització i publicació dels vostres  mapes, on es combinen els nostres mapes de base amb la vostra informació. L’eina Instamaps n’és un bon exemple.

Amb tot, més enllà del mapa, podem generar discursos més rics que expliquin fets, fenòmens i històries complexes. Avui us presentem la nostra eina d’StoryMap que us permet combinar diferents mapes amb text, fotografies, vídeos, etc. i explicar, per exemple, la història d’un país, una notícia, comparar diferents fenòmens físics o evidenciar els desequilibris territorials d’una determinada variable socioeconòmica.

storymap_icgc_geostarters

Amb un storymap la narració d’històries basada en mapes és fàcil i visual i ens ajuda a entendre millor el món, el territori i tot el que hi succeeix.

A l’enllaç https://betaserver2.icgc.cat/storymap/html/editor.html teniu l’editor d’storymaps. Aquí podeu crear els vostres mapes i modificar-los. Com?

  • afegiu el títol de l’storymap a la part central superior,
  • a la banda esquerra trobareu una primera diapositiva (en groc) encara sense informació. Ompliu-ne el contingut a la columna de la dreta,
  • comenceu per l’enllaç a un mapa, per exemple, l’enllaç a un mapa d’Instamaps (també pot ser un web o un vídeo). Cliqueu al botó amb les fletxetes per actualitzar l’enllaç,
  • afegiu el títol de la diapositiva,
  • inseriu el text i multimèdia
  • aneu creant altres diapositives de la mateixa manera (fins a 30),
  • finalment, guardeu l’storymap prement el botó verd de baix a l’esquerra. L’eina us retornarà dos enllaços: un de visualització per fer-lo públic i l’altre d’edició, per si voleu seguir treballant. Recordeu desar-los per poder-los recuperar en el futur.

Aquí teniu un parell d’exemples d’storymaps:

Si feu els vostres storymaps us demanem que ens envieu els enllaços a betaportal@icgc.cat o bé via Twitter amb @geostarters Veient el que feu ens ajudarà a millorar l’eina.

Aquesta versió és beta; un cop més us convidem a fer les vostres suggerències i aportacions.

You may also like...