Instamaps: “extreme labelling”

NOM: Instamaps: “extreme labelling”
DESCRIPCIÓ: Com aprofitar l’etiquetatge per veure fotografies, vídeos, gràfics, etc.
URL: https://www.instamaps.cat

 

Més enllà de la funcionalitat directa, l’etiquetatge permet usar com a etiquetes camps que contenen tags HTML (és el que anomenem extreme labelling). Això permet incorporar a Instamaps icones externes, fotografies, vídeos, gifs animats i tot allò que es pugui incloure dins d’un tag. Aquesta funcionalitat obre un enorme camp de possibilitats per als vostres mapes.

 1. Per etiquetar els textos continguts en un camp (p.e. nom): en el menú de capes, sobre la capa que vulgueu etiquetar cliqueu la roda dentada que mostra les opcions de la capa. Feu cli a la icona “A”. Trieu el camp la informació del qual voleu que es mostri com a etiqueta. Seleccioneu l’aspecte de l’etiqueta (font, estil, mida, color). Definiu també si voleu veure les només les etiquetes, només les geometries o ambdues.

Aquí us mostrem un exemple del resultat obtingut:

 1. Per etiquetar amb tags html (p.e. icones externes, imatges, vídeos, etc): si preferiu mostrar contingut multimedia o icones externes també podeu utilitzar el mètode d’etiquetatge. Opereu de la mateixa manera descrita en el punt primer, però en lloc de triar un camp de text pla trieu un camp que contingui tags HTML.

Si voleu posar icones diferents a les que Instamaps us ofereix només cal que un dels camps de les vostres dades inclogui el tag HTML d’imatge, com per exemple :
<img src=’https://betaserver.icgc.cat/mapicons/ambulance.png’ />

Una bona font d’icones (amb llicència CC BY SA 3.0 i per tant reutilitzable) és MapIcons (https://mapicons.mapsmarker.com/). Per tal que pugueu consumir aquestes icones accediu a https://betaserver.icgc.cat/mapicons/ i amb el botó de la dreta sobre la icona trieu “Copia l’adreça de la imatge” i inseriu-la entre les cometes a <img src=” />

Si el que voleu inserir són vídeos cal que el camp amb que etiqueteu inclogui el tag HTML apropiat, com :

<iframe width=”640″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/615NQq4h7jU?autoplay=1&controls=0&showinfo=0&rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen>iframe>

En aquest mapa podeu veure tots els tipus de continguts que es poden afegir com etiquetes a Instamaps:

 

You may also like...

2 Responses

 1. Pere Oller ha dit:

  Bona tarda,

  tinc un problema: en un camp que he anomenat etiquetes, hi poso l’enllaç a unes icones que he creat i que estan a http://www.geoneurisk.com/BBDD_Georiscs.html (pàgina encara en construcció). El resultat és que puc visualitzar la icona en el camp de la taula (podeu visualitzar-ho al mapa), però no aconsegueixo visualitzar-les com a icones o geometries directament sobre el mapa. O sigui, jo el que voldria és visualitzar les icones de les allaus, esllavissades, etc, directament sobre el mapa i no la geometria que surt per defecte. Com ho he de fer?

  Moltes gràcies i salutacions a tots/es

  Pere

  • admin ha dit:

   Benvolgut,

   Ho esteu fent bé! …notem que s’ha colat una cometa simple en lloc de doble cometes.
   <img src=’http://www.geoneurisk.com/uploads/1/9/6/1/19616565/despreniments.gif?35” />
   Canvieu per:
   <img src=”http://www.geoneurisk.com/uploads/1/9/6/1/19616565/despreniments.gif?35” />

   Si preferiu: instamaps@icgc.cat