Instamaps 3D

NOM: Instamaps 3D! (beta)
DESCRIPCIÓ: Instamaps, ara en 3 dimensions
URL: https://www.instamaps.cat

Instamaps continua la seva constant evolució i incorpora ara la possibilitat de navegar i treballar en 3 dimensions.

El nostre món és en 3D. Amb tot, majoritàriament els mapes s’ha fet en 2 dimensions per les restriccions del suport paper sobre el que durant molts anys hem produït i consumit els mapes. L’any 2005, amb la aparició del programari desktop Google Earth, la cartografia a nivell d’usuari va incorporar la visualització en 3D, aportant així una potent (i espectacular) visualització del territori.

En l’entorn web, la visualització en tres dimensions del territori no ha estat realment possible fins ara, amb la aparició de l’standard WebGL. En els darrers mesos, des del Betaportal de l’ICGC, us hem oferit diversos prototips en tres dimensions. En ells hem testat diverses tecnologies. D’aquestes Cesium, basada en WebGL, s’ha demostrat com la més madura de elles.

Fruit d’aquests treballs, avui us presentem, en versió beta, la possibilitat de treballar i consumir els mapes d’Instamaps en 3 dimensions.Instamaps 3D ruta track

A la part superior dreta d’Instamaps, a tocar del llistat de capes, observareu que hem inclòs un nou botó “3D”. En clicar, Instamaps canvia la vista ortogonal en dos dimensions per una vista perspectiva que us permet visualitzar el relleu amb la vostra geoinformació adaptada.

Aquesta funcionalitat encara es troba en fase de desenvolupament i anirà evolucionant en els propers mesos. Un cop més us demanem la vostra comprensió i col·laboració i us convidem a que ens reporteu el vostre feedback i incidències a instamaps@icgc.cat

Som coneixedors que la tecnologia WebGL que utilitzem no corre amb fluïdesa sobre maquines i navegadors antics i alguns de vosaltres us trobareu que no podeu utilitzar aquesta funcionalitat. És clar que no us podem demanar que actualitzeu el vostre maquinari, però si us podem recordar la conveniència de tenir actualitzat el vostre navegador. La tecnologia WebGL només hi és en els navegadors d’última generació. En aquest punt també us recomanem que per al treball en 3 dimensions utilitzeu preferiblement Chrome, ja que en aquest sentit demostra un més alt rendiment.

En el mode 3D podeu seguir utilitzant la majoria de les funcionalitat d’Instamaps, amb tot notareu que algunes es troben, de moment, deshabilitades. Des del grup Geostart de l’ICGC continuem desenvolupant aquesta nova capacitat plena de possibilitats, i que ha de permetre aportar als vostres mapes la tercera dimensió que aporta comprensibilitat especialment en aquells mapes on l’elevació del territori permet una millor lectura i anàlisi (excursionisme, allaus, hidrografia, etc.)

Recordeu que prement la tecla F5 (Command + r si treballeu amb Mac) es recarrega la pàgina web que esteu veient, i prement alhora Control+F5 forceu el vostre navegador a esborrar la memòria cau assegurant així que la pàgina web que veieu en línia és la més actual.

La visualització en 3 dimensions, no només afecta al territori, sinó que també pot repercutir sobre les vostres dades. Si les vostres dades inclouen algun camp anomenat: elevation, ELEVATION, height, HEIGHT, altura, ALTURA, z, Z, volum o VOLUM, veureu com les vostres dades s’eleven sobre el terreny. Això us ha de permetre realitzar mapes temàtics en 3D visualment espectaculars. Els valors continguts Instamaps els entendrà com a metres sobre el territori.Instamaps 3D embassament ACA Catalunya

Instamaps 3D població ciutats món

Recordeu que en podeu adreçar les vostres suggerències a instamaps@icgc.cat

You may also like...