Test de rendiment per mostrar 106.000 parcel·les

NOM: Test de rendiment per mostrar 106.000 parcel·les
DESCRIPCIÓ: Aquest prototip és un test d’estrès d’aquesta tecnologia vector a partir de dades cadastrals
ADREÇA: https://betaserver.icgc.cat/geojson-vt/test_parcadastre.html

El proppassat 25 de març us presentàvem en aquest betaportal el prototip “Edificacions vectorials amb ombrejat dinàmic“ en el que lliuràvem dades vectorials que eren processades i renderitzades pel vostre propi ordinador. Les dades vector tenen un pes d’emmagatzematge molt menor que les respectives en format ràster, amb el que la seva transmissió per Internet és molt més ràpida.

Avui us presentem un nou prototip que vol continuar la línia de treball de l’anterior. El “test de rendiment per mostrar 106.000 parcel·les” presenta el conjunt de les parcel·les cadastrals de l’àrea de Barcelona acolorides pel seu any de construcció local principal i la seva corresponent informació. Si moveu el cursor per sobre del mapa veureu la referència cadastral de la parcel·la, així com l’any i la topologia.

Test parcel·les cadastre (1)

Test parcel·les cadastre (1)

Aquest prototip és un test d’estrès d’aquesta tecnologia vector. Les 106.000 parcel·les cadastrals d’aquest àrea (60 Mb d’informació!) són transferides al vostre ordinador que és qui s’encarrega d’acolorir-les i mostrar-vos-les conjuntament amb la informació associada. Per la nostra part podem qualificar el test com a èxit, atenent al resultat obtingut.

Amb tot, les dependències d’aquest tecnologia són encara importants. D’una banda l’usuari ha de disposar d’un navegador actualitzat i del maquinari capaç de suportar el processament de les dades. Per altra banda el temps de resposta del conjunt de les operacions és lent per a volums de dades com els que movem en aquest prototip. Hem provat i descartat una segona càrrega de 300.000 polígons en que hem constatat que el rendiment s’alenteix enormement fins poder arribar a la saturació final del navegador.

Si voleu saber-ne més sobre aquesta tecnologia vegeu:
https://github.com/mapbox/geojson-vt, on trobareu la descripció i el codi font de l’eina que ens permet tallar els arxius, en format GeoJSON, en tessel·les vectorials i servir-les al vol al vostre navegador.

El grup Geostart de l’ICGC continua treballant en evolucionar aquesta tecnologia què, en madurar, ens ha de permetre  treballar directament amb geoinformació vectorial i realitzar algunes operacions SIG en el navegador.

Un cop més des del betaportal, i des del grup Geostart de l’ICGC, us convidem a entrar en aquesta eina, i a pensar quines són les aplicabilitats d’aquesta tecnologia en el vostre camp d’expertesa.Feu-ne si us plau les vostres consideracions i propostes a betaportal@icgc.cat.

Test parcel·les cadastre (2)

Test parcel·les cadastre (2)

Nota: Tingueu en consideració que aquesta eina és només un prototip demostrador d’una tecnologia, i que la informació que s’hi mostra no és en cap cas substitutiva de la informació oficial que trobareu al lloc web del Cadastre https://www.catastro.meh.es/.

Prototip: https://betaserver.icgc.cat/geojson-vt/test_parcadastre.html

Coneixes Instamaps? Fes un mapa amb les teves dades fàcilment. CLICA! www.instamaps.cat

You may also like...