Jornada de presentació del projecte Open OS Zoomstack

Ahir l’ICGC va estar present a la jornada de presentació del projecte Open OS Zoomstack que l’Ordnance Survey (OS), l’agència cartogràfica del govern del Regne Unit va realitzar a Londres a la seu de Geovation. L’interès de ser-hi per part nostre era doble:

D’una banda conèixer el procés, paral·lel al nostre, que estan realitzant d’implementació de la tecnologia vector tiles. Aquesta tecnologia no només permet la difusió de la cartografia per internet amb més rapidesa i menys consum de dades, sinó que a més, permet alhora la generació de serveis més intel·ligents, amb un estil personalitzable pel propi usuari, i amb la possibilitat de filtrar i analitzar les dades alfanumèriques que solidàriament s’envien.

En aquest sentit, la gent de l’OS va organitzar una sessió de treball on professionals de la geoinformació, de la visualització i del treball sobre dades vam aprendre aspectes relatius a aquesta tecnologia, potents exemples d’implementació i finalment un curt taller de com realitzar de manera molt senzilla un mapa i posar-lo en línia, sense ser programador.

Per altra banda, ens va permetre conèixer de primera mà la seva incubadora d’startups basades en geoinformació i localització. Cada any passen per aquí dotze empreses que són apadrinades pels tècnics experts de la institució, tan des dels aspectes tècnics com els de conceptualització i disseny de la idea inicial i de la proposta de negoci. En un món en que la variable geogràfica pren encara més força cal que les agències cartogràfiques compartim la nostra expertesa , alhora que ens impregnem de la força d’aquestes propostes.

Zoomstack vector tiles

L’Ordnance Survey sempre ha estat un referent per a la resta de les agències cartogràfiques de tot el món, ara un cop més mostra la seva iniciativa i dinamisme i demostra que el coneixement de detall del territori, la toponímia del país i una informació acurada i uniforme són clau per a el desenvolupament d’una societat avançada.

Trobareu els projectes Zoomstack al següent enllaç:
https://www.ordnancesurvey.co.uk/business-and-government/products/os-open-zoomstack.html

I en el nostre Betaportal trobareu demostradors de la tecnologia vector tiles. Us anticipem ja que en un futur proper us presentarem ContextMaps la base vectorial, mundial i de detall de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

CONGRATS O.S.!

 

You may also like...