Evolució de la població de Catalunya (1717-2011)

NOM: Evolució de la població de Catalunya (1717-2011)
DESCRIPCIÓ: mapa temàtic en 3D que mostra l’evolució demogràfica dels municipis de Catalunya
ADREÇA: betaserver.icgc.cat/cesium/tematic_catalonia.html

Us presentem un nou prototip, pensat per mostrar les possibilitats de la tecnologia Cesium com a visualitzador de dades dinàmiques.

L’evolució de la població de Catalunya (1717-2011) és un mapa temàtic que mostra el creixement o decreixement demogràfic de cadascun dels municipis en el transcurs del temps, i que per tant permet observar les transformacions en el conjunt de Catalunya.

Evolució de Barcelona

Aquesta visualització ens permet copsar, per exemple, el fort creixement demogràfic de les ciutats a la segona meitat del segle XX. Fent clic sobre qualsevol dels municipis podem visualitzar la gràfica de la seva pròpia evolució, i per exemple observar la minva de població del municipi de Pinós fins avui dia.

Evolució de Pinós

Evolució de Pinós

A la banda superior del prototip trobareu els botons que us permeten aturar i engegar l’animació, així com la barra de desplaçament, en gris, que us permet desplaçar-vos en el temps. Si cliqueu sobre un any determinat en veureu les dades corresponents.

El prototip mostra dades de l’Idescat que podeu baixar del seu lloc web. També s’ha utilitzat Visual, la biblioteca de Javascript desenvolupada per l’Idescat per a la visualització de gràfiques lineals i basada en solucions de codi obert.

Un com més des del betaportal, i des del grup Geostart de l’ICGC, us convidem a entrar en aquesta eina, i a pensar quines són les aplicabilitats d’aquesta tecnologia i de la geoinformació utilitzada en el vostre camp i amb les vostres dades.

Feu-ne si us plau les vostres consideracions a betaportal@icgc.cat.

 Prototip: betaserver.icgc.cat/cesium/tematic_catalonia.html

NOTA: Per a l’ús d’aquest prototip us recomanem utilitzeu el navegador Chrome, atès que millora el seu rendiment. Aquesta eina requereix d’un navegador que suporti WebGL. Comproveu si el vostre navegador pot mostrar WebGL en aquesta adreça: https://get.webgl.org/ i, si cal, actualitzeu el vostre navegador. La rapidesa en el moviment del model depèn de la targeta gràfica del vostre ordinador.

You may also like...

2 Responses

 1. Jaume Massó ha dit:

  Felicitats a tot l’equip,
  Podrieu fer la representació amb esferes? o sigui que cada municipi tingui un a esfera centrada en el centre del seu poligon (terme municipal). Us ho dic pel fet que l’esfera és el cos que millor s’adapta a la representació de universos de dades tant dispars com aquestes.
  De totes formes m’agradat molt, repeteixo Felicitats, crec que esteu en el cami. Us recomano que mireu l’Atlas Socio-econòmic de Catalunya (Cartoteca de Catalunya). ës un producte paper fet a finals del anys 70 o principis dels 80, però us donarà moltes idees en representacions de cartografia temàtica.

  • admin ha dit:

   Moltes gràcies pel vostre amable comentari.

   És molt interessant el que ens proposeu (i cert!) recollim la vostra proposta per propers prototips de Geostart.