Com era Catalunya? (des de 1945)

NOM: Com era Catalunya? (des de 1945)
DESCRIPCIÓ: Eina que us mostra, amb un sol impacte visual, les transformacions geogràfiques del territori des de 1945
ADREÇA: https://betaportal.icgc.cat/canurb/cathistoric.html

La primera campanya general de fotografia aèria a Catalunya va ser realitzada per la força aèria dels Estats Units els anys 1945-1946. Aquest va ser conseqüència de l’acord bilateral entre el govern espanyol i l’americà signat a finals de 1944, l’any abans de l’acabament de la II Guerra Mundial. Aquest vol es coneix com a “sèrie A”.

Entre els anys 1956 i 1957 l’exercit americà  va realitzar un segon vol, conegut com a “sèrie B”. Eren els temps de la Guerra Freda i el coneixement del territori s’evidenciava estratègic.

Aquests vols són de gran importància per a estudis territorials, històrics i geogràfics, ja que hi queda recollit el territori català abans de les fortes transformacions urbanístiques que hi va haver a partir dels anys 60. Conscients d’aquest fet, des de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya hem treballat per posar aquesta documentació al vostre abast, amb la signatura de dos convenis amb l’exèrcit espanyol, la realització dels processos d’aerotriangulació i rectificació dels fotogrames i la generació dels geoserveis per facilitar-ne el seu ús.

El lloc web “Com era Catalunya?” que avui us presentem és una eina senzilla que us mostra, amb un sol impacte visual, les transformacions geogràfiques del nostre territori en el lloc que trieu. És una eina didàctica i de fàcil ús, que valorem ideal per al món de l’ensenyament.

Feu-ne si us plau les vostres consideracions i propostes a betaportal@icgc.cat.

Prototip: https://betaportal.icgc.cat/canurb/cathistoric.html

Àrea de Salou

Àrea de Salou

Notícia a TV3 14/04/2015

Notícia al Telenotícies Comarques de TV3 (14/04/2015)

Coneixes Instamaps? Fes un mapa amb les teves dades fàcilment. CLICA! www.instamaps.cat

You may also like...

2 Responses

  1. Maite Jaca ha dit:

    Una eina molt interessant.

  2. Jose ha dit:

    enhorabona a qui se li hagi ocorregut aquesta idea. És magnífica.