Catalunya Offline v3: nova versió

vista abatuda NOM: Catalunya Offline v3

DESCRIPCIÓ: versió revisada de l’app que et permet veure el mapa i desar les traces sense connexió de dades

ADREÇA: https://www.icgc.cat/ca/Eines-i-visors/Apps

Catalunya Offline és una aplicació mòbil que us permet explorar el territori català, marcar punts d’interès i enregistrar les vostres rutes i excursions utilitzant el GPS, fins i tot en el cas que no hi hagi cobertura de dades al vostre dispositiu mòbil.
L’aplicació també permet la descàrrega i la visualització de la cartografia topogràfica de l’ICGC, que presenta la informació estructurada i jerarquitzada per facilitar-ne la lectura. S’hi mostren les corbes de nivell i informació relativa als senders de muntanya.

Novetats de Catalunya Offline 3.1.1:
Amb la nova versió, els usuaris teniu disponibles les dades del mapa de referència de tot Catalunya (ContextMaps) amb dos estils diferents de visualització: l’estàndard i el de lleure.
Tots dos estils funcionen offline i online. Amb connexió a Internet també podeu visualitzar les ortofotografies de l’ICGC.
A més, Catalunya Offline ara permet afegir dades de l’usuari, com les capes de mostra de càmpings, refugis, albergs i turisme rural que trobareu a l’aplicació.
Una altra funcionalitat destacada són els “Àmbits”, projectes de l’usuari que poden contenir punts, amb o sense foto, i traces, per fer treball de camp de recollida d’informació. Els àmbits disposen d’un diccionari de dades i es poden exportar en format ZIP o KML per treballar-los després en altres eines GIS.
Per poder enregistrar i compartir excursions, Catalunya Offline permet exportar les traces en format GPX i mostrar un resum de distància i temps, perfil i desnivell. D’aquesta manera, el GPX pot seguir la traça a la pantalla, amb el mapa de l’ICGC de fons i la posició GPS, sense necessitat de consumir dades.

Funcionalitats de l’aplicació:
• Descàrrega del mapa topogràfic per al seu consum offline (degut a la grandària dels arxius, es recomana descarregar-los amb xarxes wifi).
• Localització de la posició de l’usuari sobre el mapa.
• Creació de punts sobre el mapa, bé a partir del posicionament del mateix mòbil, bé fent un clic llarg sobre la cartografia allà on volem situar el punt. Podeu posar nom i descripció al punt, associar-hi fotografies i escollir-ne el color.
• Gravació de rutes i itineraris (tracks). Podeu posar nom i descripció a la ruta, escollir-ne el color i determinar l’interval de recollida de posicions. També es pot pausar la gravació.
• L’aplicació permet pujar rutes i punts que estiguin continguts en arxius (fitxers externs) en formats GPX, GeoJSON i KML.
• Activació i desactivació de les capes referents a turisme rural, càmpings, albergs i refugis.
• Creació de perfils topogràfics de les rutes.
• Compartició de les rutes com a arxiu ZIP o GPX.
• Descàrrega dels arxius generats per l’usuari (formats GPX i KML).
• El conjunt de punts i rutes es poden marcar com a visibles o no, i també es poden esborrar.
• Cerca de topònims (municipis, llocs, llogarets) per determinar el mapa o mapes de la zona d’interès.
• Visualització de l’escala gràfica.

Descàrrega de cartografia a Catalunya Offline:
La descàrrega de cartografia per a l’ús fora de línia es fa el primer cop que s’inicia l’aplicació. En aquest moment, Catalunya Offline demana a l’usuari una autorització per descarregar el mapa de Catalunya en vector, juntament amb els estils, els símbols i els tipus de lletra. El mapa queda emmagatzemat en el telèfon i ja se’n pot disposar sempre. És necessari comptar amb 900 MB per desar les dades.

Podeu trobar la versió 2 de Catalunya Offline a través de l’enllaç següent: https://www.icgc.cat/bd/apps/catoff_2_2_0.apk (Android)
No obstant això, us recordem que aquesta aplicació ja és antiga i no té manteniment ni suport.

Per enviar-nos comentaris o suggeriments, podeu utilitzar el formulari de contacte.

You may also like...