En aquesta georecepta et mostrem com crear la teva excursió per compartir-la amb els teus amics. Situarem els punts notables (restaurant on esmorzarem, muntanya on volem pujar…), traçarem el camí per on transcorrerà l’excursió i marcarem la zona per on cercarem el geoamagatall (geocaching).
Al marge esquerre de la finestra d’Instamaps tens el conjunt d’eines per a dibuixar punts, línies i polígons.
Clica sobre el marcador de punt i situa’l sobre el mapa. En aquest cas hem situat el primer marcador sobre el restaurant de Collformic al Montseny inici de la nostra excursió.
En situar un punt a Instamaps se t’obrirà un quadre de diàleg on podràs especificar el nom del punt i la seva descripció. També podràs triar la capa on es crearà, l’estil de visualització, editar la seva posició i esborrar-lo.
En aquest cas hem simbolitzat el punt de Collformic en color groc i amb una icona representativa de restaurant.
Un cop situats els punts importants de l’excursió hem definit el traçat de la caminada: prem sobre la icona de la línia i comença a dibuixar. Per tal de fer-ho acuradament ho hem fet ampliant el nivell de zoom i, per tant, ampliant el detall de la cartografia de referència.
Aquest itinerari l’hem descarregat des del menú de capes per poder-lo pujar al nostre receptor GPS o mòbil i poder navegar al camp.
Si en acabar detectem que hi ha punts que volem ajustar, ho podem fer clicant sobre el traçat i editant. Situant-nos sobre els nodes de la línia, podem moure aquests i incorporar-ne de nous a banda i banda del node seleccionat. Això ens permet editar la línia amb comoditat.
Finalment, hem definit també una àrea on tenim previst cercar un geoamagatall (geocaching)
Per aquesta àrea s’ha triat també els seus colors de representació, gruix i grau de transparència.
Un com acabat el mapa, l’hem publicat a la galeria de mapes d’Instamaps. Li hem donat un títol i hem afegit una descripció.
En publicar, Instamaps ens ha mostrat els enllaços amb els que podrem compartir amb els companys d’excursió el mapa que hem treballat.
Finalment, l’hem definit com a “públic” a la galeria d’Instamaps per permetre la visualització al conjunt d’usuaris d’Instamaps.