Recepta d’Instamaps. Unió per columnes

NOM: Unió per columnes a Instamaps

DESCRIPCIÓ: Per combinar dades de dos arxius a partir d’un camp comú, encara que un d’ells no tingui georeferenciació.

ADREÇA: www.instamaps.cat

En aquesta recepta us expliquem com podeu combinar dades provinents de dos arxius a partir d’un camp comú, encara que un d’ells no tingui georeferenciació.

Si teniu dues capes d’Instamaps que tenen una columna de dades en comú, podeu combinar-les mitjançant l’operació “Unió per columna”. Us ho expliquem amb un exemple.

A la imatge, en el llistat de capes veureu que n’hi ha carregades dues. Una primera “Adreces_immobles” conté 49 immobles de Manresa que han estat situats al mapa a partir de les seves adreces (geocodificació). Si obriu la taula de dades veureu que una de les columnes que conté és “IDENTIFICADOR”.

La segona capa és “Adreces_immobles_info_addicional”. Es tracta d’una capa que no té coordenades ni adreces, ni cap mena de georeferenciació. Aquesta s’ha carregat a Instamaps seleccionant l’opció “Sense coordenades”. Aquesta opció situa tots els punts en un punt arbitrari davant la costa catalana (vegeu FAQ Instamaps 48). Aquesta opció està pensada, bé per poder tenir taules sense geoinformació a Instamaps, bé per poder afegir informació addicional (unió) amb una altra de les capes com és el cas que us expliquem.

columnes geo

Si obriu la taula de dades d’aquesta capa, veureu que hi ha un camp que es diu “ID” i que es correspon amb l’ “IDENTIFICADOR” de l’altra capa.

Per a combinar la informació de les dues taules podeu seleccionar l’operació “Unió per columna“. El quadre de diàleg que s’obre demana que determinen quines són les dues capes a combinar i quin és el camp comú que ha de servir a Instamaps per fer la unió de les capes. Podeu escollir si voleu que la capa resultant contingui totes les geometries o només aquelles que tinguin coincidència. També podeu escollir quins camps voleu conservar a la nova capa resultant (podeu, per exemple, treure l’ “ID” que ara és redundant).

escollir camps

El resultat de la unió és una nova capa que combina el conjunt de la informació i que pot ser estilitzada i editada com qualsevol altra capa d’Instamaps.

El conjunt d’aquestes capes les podeu trobar en el següent mapa d’Instmaps: https://www.instamaps.cat/instavisor/1611695/7086542224d491ec74a41fc6e9e37138/Exemple_unio_per_columna.html?3D=false

Hem afegit al “Joc de proves” els dos arxius de l’exemple per si voleu reproduïr aquestes explicacions: https://www.instamaps.cat/geocatweb/dades/Joc_de_proves_Instamaps_abril_2017.zip 

You may also like...