L’ull del temps. Nova versió.

 

NOM: L’ull del temps. Nova versió.

DESCRIPCIÓ: Visualitzeu el territori català dels anys 40-50 i vegeu les fotografies històriques de cada lloc.

ENLLAÇ: https://betaserver.icgc.cat/ulldeltemps/

L’ull del temps continua la seva evolució, avui us presentem una nova versió 2.

A més de visualitzar com era el territori català dels anys 40-50 ara veureu  fotografies històriques associades al municipi que visualitzeu. Aquestes corresponen a diversos fons de la Cartoteca de Catalunya.

Sota l’àrea que us mostra el territori, actual i passat, hem afegit una barra amb les miniatures de les imatges d’aquell àmbit geogràfic. En desplaçar-vos pel mapa veureu com les fotografies canvien. Si cliqueu sobre una d’elles, la veureu maximitzada amb el seu títol, data i l’enllaç a la corresponent pàgina de la Cartoteca Digital.

UlldelTemps_web_v2.png

Som conscients que la georeferenciació de les fotografies és encara poc precisa, estan associades al municipi. Amb aquesta eina busquem la vostra complicitat i coneixement per tal que ens ajudeu a afinar l’indret que es visualitza a cada fotografia i detectar possibles errors en el seu posicionament.

L’enllaç que trobareu sobre la fotografia oberta (“informació i comentaris”) us permetrà accedir a la dades detallades de la imatge. A la part inferior hi trobareu l’apartat “Comentaris” on podeu fer les vostres aportacions. Gràcies per avançada, el vostre coneixement del territori és clau per millorar aquests fons històrics.

El compromís de Geostart i del conjunt de l’ICGC és continuar evolucionant aquesta eina, d’una banda per facilitar-vos l’accés als fons històrics dels que som depositaris, per altra per enriquir-los amb el coneixement  de la gent del nostre país.

Els fons que us mostrem són: Gaspar (1929), Cuyàs (s. XX), SACE (1960-1986), Pau Vila (1890-1974), Reparaz (1920-1951), Leonor Ferrer (1890-1940), SMC (1910-1933), Polux (1970) i Barrie (1914-1916).

La versió web de l’Ull del temps la trobareu a: https://betaserver.icgc.cat/ulldeltemps/

Us recordem que aquesta nova versió de l’eina també està disponible com a APP per Android (Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.app.ulldeltempsapp). Properament també actualitzarem la versió per a iOS amb aquesta nova funcionalitat (iTunes: https://itunes.apple.com/es/app/lull-del-temps/id1151045604?l=en&mt=8).

 

You may also like...