Instamaps. Novetats maig 2016

 

NOM: Instamaps. Novetats maig 2016
DESCRIPCIÓ: Novetats a Instamaps: mapes ràster, duplicats de mapes, llegenda… i més!
URL: https://www.instamaps.cat

Ahir vam fer una nova pujada als servidors del codi amb les novetats i les correccions que hem desenvolupat per Instamaps. Veureu que hi ha força millores i novetats. Això és possible perquè la setmana passada va ser la “issue week”, durant la que hem pausat els altres desenvolupaments que des de Geostart treballem per dedicar els quatre desenvolupadors de Geostart a Instamaps. Properament farem la “performance week”, conjuntament amb la gent de Geosistemes d’aquest institut,  que ens permetrà millorar el rendiment de l’eina.

Les millores i noves funcionalitats són:

  • La funcionalitat de l’eina cloudifier s’ha integrat a Instamaps. Ara ja podeu visualitzar mapes en format ràster. Els formats suportats són: (geo).tif, .tif +.tfw, .jpg + .jpw, .sid i .ecw. Els formats compostos cal que els comprimiu dins un .zip.

Instamaps cloudifier eixample

  • Ara des de la vostra galeria d’usuari ja podeu duplicar mapes. Això us permet utilitzar un mapa com a base del següent que realitzeu (icona en blau clar).
  • Hem afegit una icona “like” al visor. Aquest fet ens permetrà, proximament, prioritzar els mapes de la galeria pública que més valor tinguin per la comunitat d’usuaris.
  • Hem millorat la llegenda dels mapes que es veu al visor. Ara l’usuari pot escollir de quina de les capes vol veure la llegenda. A l’editor recordeu que la llegenda es mostra per a capes amb estil, com una previsualització orientativa de com quedarà. Clicant sobre l’ull, Instamaps us mostra la previsualització corresponent.
  • Ara ja podeu importar arxius .csv que incloguin una columna de geometries tipus WKT, que permet pujar a Instamaps via un arxiu .csv no només punts, sinó també línies i polígons.
  • Em millorat l’etiquetatge ara es pot controlar entre quins nivells de zoom volem que les etiquetes siguin visibles.
  • S’ha afegit una nova pestanya al publicar per poder personalitzar quines funcionalitats (botons) han de mostrar-se quan visualitzem el mapa des del visor. En el cas de voler fer un mapa “net” cal deshabilitar-les totes. Per defecte Instamaps proposa mantenir totes les funcions en el visor i  en el cas de la visualització per iframe les minimitza a quatre.
  • Ara ja podeu carregar Instamaps amb un idioma determinat des de l’enllaç. P.e https://www.instamaps.cat/?hl=es per castellà i https://www.instamaps.cat/?hl=en per anglès.
  • Un altre canvi que de seguida notareu és que els colors preconfigurats del marcador, línia i polígon de la barra de l’editor (fins ara sempre en groc) canvien de color aleatòriament, quan entrem a Instamaps. D’aquesta manera acolorim una mica els nostres mapes!

Com sempre esperem el vostre retorn!

Recordeu que ens podeu adreçar les vostres suggerències a instamaps@icgc.cat

You may also like...