Instamaps. Fem el Mapa sanitari de Catalunya

En aquesta georecepta et mostrem com fer el Mapa sanitari de Catalunya. Situarem els hospitals i centres d’atenció primària, amb quatre clics, a partir de les dades del lloc web de dades obertes de la Generalitat de Catalunya. Et mostrem com canviar l’estil dels elements per tal que s’adeqüi a la informació que estem mapejant i la utilitat de l’estil de concentració (clustering). Finalment publicarem el mapa, en obert, a la galeria d’Instamaps.

Trobaràs Instamaps a l’adreça https://www.instamaps.cat

 Explora altres fonts de dades
  • Un cop iniciada la sessió d’Instamaps amb l’usuari anem a l’àrea de “Carregar dades” i cliquem sobre l’icona “Explora altres fonts de dades”.
 Pestanya de dades obertes
  • En el quadre de diàleg que s’obre triem la capa “Centres d’Atenció Primària”. Automàticament Instamaps ens carrega la informació relativa als CAP de Catalunya que hi ha al portal de dades obertes de la Generalitat de Catalunya.
 Mida i color del símbol per als CAPs.
  • En el menú de l’esquerra triarem ara l’estil del mapa: en aquest cas escollim el primer, el bàsic, que ens permetrà simbolitzar tots els CAP de la mateixa manera. Triem el color i la mida de punt. A l’àrea de capes que s’obre a la part superior dreta de la pantalla veurem com s’activa una visualització nova de la capa mare amb el nou estil.
 Capa d'hospitals
  • Un cop simbolitzats, ara en blau, els CAP de Catalunya, carreguem d’igual manera la informació relativa als hospitals.
Simbolització dels hospitals
  • Triem el símbol per als hospitals. En aquest cas prenem un marcador en lloc d’un punt, ja que els marcadors es poden personalitzar amb diferents icones. Triem la que correspon a l'”H” d’hospital i escollim el color i la mida.
 Estil de la capa
  • Amb les dues capes ja amb el seu estil corresponent es fa evident l’atapaïment d’informació a la capa dels CAP. Per millorar la comprensió visual del mapa aplicarem l’estil “concentració” a la capa dels CAP. Amb aquest estil, i en funció del nivell de zoom sobre el mapa, veurem com els CAP més propers s’agrupen (cluster).
 Aspecte final i publicació
  • Finalment al menú de capes amagarem les que no volguem veure. Si cal podem, clicant sobre la roda dentada corresponent a cada capa, reorganitzar l’ordre de les capes.
  • En aquest punt ja només ens queda donar un nom al mapa, una descripció i unes etiquetes i publicar-lo. En aquest cas l’hem fet públic per tal que sigui accessible per a tothom des de la galeria d’Instamaps.

 

 

You may also like...