Instamaps. Fem el Mapa sanitari de Catalunya

 • En aquesta georecepta et mostrem com fer el Mapa sanitari de Catalunya. Situarem els hospitals i centres d'atenció primària, amb quatre clics, a partir de les dades del lloc web de dades obertes de la Generalitat de Catalunya. Et mostrem com canviar l'estil dels elements per tal que s'adeqüi a la informació que estem mapejant i la utilitat de l'estil de concentració (clustering). Finalment publicarem el mapa, en obert, a la galeria d'Instamaps.

  Trobaràs Instamaps a l’adreça http://www.instamaps.cat

   Explora altres fonts de dades
  • Un cop iniciada la sessió d'Instamaps amb l'usuari anem a l'àrea de "Carregar dades" i cliquem sobre l'icona "Explora altres fonts de dades".
   Pestanya de dades obertes
   Mida i color del símbol per als CAPs.
  • En el menú de l'esquerra triarem ara l'estil del mapa: en aquest cas escollim el primer, el bàsic, que ens permetrà simbolitzar tots els CAP de la mateixa manera. Triem el color i la mida de punt. A l'àrea de capes que s'obre a la part superior dreta de la pantalla veurem com s'activa una visualització nova de la capa mare amb el nou estil.
   Capa d'hospitals
  • Un cop simbolitzats, ara en blau, els CAP de Catalunya, carreguem d'igual manera la informació relativa als hospitals.
  Simbolització dels hospitals
  • Triem el símbol per als hospitals. En aquest cas prenem un marcador en lloc d'un punt, ja que els marcadors es poden personalitzar amb diferents icones. Triem la que correspon a l'"H" d'hospital i escollim el color i la mida.
   Estil de la capa
  • Amb les dues capes ja amb el seu estil corresponent es fa evident l'atapaïment d'informació a la capa dels CAP. Per millorar la comprensió visual del mapa aplicarem l'estil "concentració" a la capa dels CAP. Amb aquest estil, i en funció del nivell de zoom sobre el mapa, veurem com els CAP més propers s'agrupen (cluster).
   Aspecte final i publicació
  • Finalment al menú de capes amagarem les que no volguem veure. Si cal podem, clicant sobre la roda dentada corresponent a cada capa, reorganitzar l'ordre de les capes.
  • En aquest punt ja només ens queda donar un nom al mapa, una descripció i unes etiquetes i publicar-lo. En aquest cas l'hem fet públic per tal que sigui accessible per a tothom des de la galeria d'Instamaps.

   

   

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  Instamaps. Fem el Mapa sanitari de Catalunya, 5.0 out of 5 based on 1 rating