Instamaps (2). L’àrea de visualització de la cartografia

 • Aquesta és la segona de tres entrades al bloc on et presentem les funcionalitats bàsiques d'Instamaps, l'eina que l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) posa a la teva disposició per tal que puguis explorar la geoinformació de Catalunya i el món, crear els teus mapes de manera ràpida i fàcil, visualitzar-los a qualsevol dispositiu i compartir-los amb les xarxes socials.

  Trobaràs Instamaps a l’adreça http://www.instamaps.cat

   Àrea de visualització de cartografia
  • Un cop iniciada la sessió podràs començar a crear el teu mapa a Instamaps.
  • La major part de la pantalla d’Instamaps l’ocupa l’àrea de visualització de cartografia. Per defecte, la única capa carregada és la cartografia topogràfica de l’ICGC per a Catalunya i la de MapQuest (http://www.mapquest.com/) per a la resta del món.
   Cercador de llocs
  • A la part superior central de la finestra trobaràs el cercador de llocs: aquest t’ha de permetre localitzar i navegar a qualsevol lloc de la geografia catalana i del món.
   Mapa de situació

  • Navega fins a la teva àrea de treball. A la cantonada inferior dreta de la finestra d'Instamaps trobaràs una fletxa desplegable: és el mapa de situació, que t’ha de permetre saber on estàs mentre navegues en àrees de detall.
   Botons de zoom d'Istamapes

  • Fes zoom amb la roda del ratolí o bé amb els botons +/- de la cantonada superior esquerra. En funció del nivell de zoom t’anirem mostrant la cartografia a l’escala i nivell de detall més apropiada.
   Control de capes d'Instamaps
  • A la cantonada superior dreta de la finestra trobaràs la llista de capes, que s’anirà omplint a mesura que vagis treballant. Pots obrir i tancar aquest quadre quan vulguis clicant el botó de capes, just a la seva esquerra.
  • També allà trobaràs les eines de captació de pantalla, impressió i informació.

   

   

   

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
  Instamaps (2). L'àrea de visualització de la cartografia, 3.0 out of 5 based on 2 ratings