Instamaps. Fem el mapa de biblioteques de Barcelona

 

Mapa biblioteques Barcelona NOM: Instamaps. Mapa de biblioteques de Barcelona
DESCRIPCIÓ: Fem el mapa de biblioteques de Barcelona
URL: https://www.instamaps.cat

Aquest cop us presentem una recepta de com fer el mapa de les biblioteques de Barcelona a partir de les dades de Dades Obertes de la Generalitat.

Passes:

  1. Obrim un nou mapa d’Instamaps en l’editor. Al menú de capes inserim el nom on hi ha la data per defecte.
  2. Al botó “explora altres fonts de dades”, pestanya “dades obertes”, cliquem sobre “Biblioteques”. Això carrega directament la totalitat de les biblioteques de Catalunya (851).
  3. Amb aquesta operació visualitzem la informació consumint-la directament de dades obertes, però en no estar pujada a la base de dades d’Instamaps no podem fer les operacions que ens són necessàries per al nostre objectiu. Per tal d’inserir realment aquestes geometries, baixem la capa al nostre ordinador (menú de capes, roda dentada, fletxeta avall), posem un nom i la resta per defecte (GeoJSON, EPSG:4326). Acceptem. l’arxiu baixarà al nostre ordinador (compte amb el bloquejador de pop ups) a la carpeta “Downloads” o “Baixades”. Arrossegueu l’arxiu baixat novament a Instamaps (no cal descomprimir). Ara sí tindreu la capa inserida a la base de dades d’Instamaps (vegeu que en les capes hi surt la icona que ens permet accedir al mode taula). Ja podeu esborrar la capa primera.
  4. Ara ja tenim el conjunt de les biblioteques de Catalunya, però nosaltres només volem les del municipi de Barcelona. Anem a filtrar. Per fer-ho ens cal el polígon que defineix aquest terme municipal. Anem a “explora altres fonts de dades”, pestanya “capes reutilitzables” i escrivim “municipis”. Dels resultats que ens ofereix l’eina triem la capa “Municipis_Catalunya”, que queda incorporada a les nostres capes.
  5. Per aïllar el municipi de Barcelona anem a “Triar l’operació ” geomètrica i escollim “Filtre”, triem “nom_muni =  Barcelona”. Apareixerà una nova capa amb el polígon municipal. Podem esborrar la capa dels municipis catalans.
  6. Per aïllar les biblioteques de Barcelona anem novament a “Triar l’operació ” geomètrica i escollim “Punts dins de polígons”. Escollim la capa de biblioteques d’una banda i la del polígon municipal de l’altra i aquells camps que volem conservar (Name i Description). Cliquem al botó verd. Apareixerà una nova capa amb les biblioteques de Barcelona (240). Podem esborrar la capa de biblioteques de Catalunya.
  7. En aquest punt ja podem estilitzar aquesta capa”Triar l’estil de la capa” i escollir “Bàsic”. Escollim la icona i el color del punt.
  8. Finalment re-anomenem el nom de les capes per fer-les més comprensibles. Escollim el mapa de fons i publiquem el mapa.
  9. El mapa resultant el trobareu a: https://www.instamaps.cat/geocatweb/visor.html?businessid=4110b020fa815abc163ae16d2ab753fa&id=32127531&title=Biblioteques-de-Barcelona&3D=false 
  10. Si preferiu que les biblioteques no es vegin com a una visualització, sinó com a una capa mare, baixeu la capa de biblioteques, estilitzeu la icona de dalt a la dreta (clicant sobre la creueta), i torneu a pujar l’arxiu. (https://www.instamaps.cat/geocatweb/visor.html?businessid=7324c5d79951a5155651dcd0bcb41e1f&id=32127531&title=Biblioteques-de-Barcelona&3D=false)

Recordeu que ens podeu adreçar les vostres suggerències a instamaps@icgc.cat

You may also like...