Evolució del visor de canvis urbanístics

NOM: Visor de canvis urbanístics
DESCRIPCIÓ: Eina per facilitar la detecció de canvis geogràfics i urbanístics, i determinar el moment en què aquests s’han produït, sobre cartografia oficial. Evolució de l’eina.
ADREÇA: https://betaportal.icgc.cat/canurb/

NOTA: per veure la nova versió heu de prèmer F5 per recarregar el navegador.

L’abril d’enguany vàrem treure en aquest Betaportal de l’ICGC el visualitzador de canvis urbanístics, eina pensada per facilitar la detecció de canvis geogràfics i urbanístics sobre la cartografia oficial, i determinar el moment en què aquests s’han produït.

Aquest primer prototip de l’eina ha tingut bona acceptació per part dels usuaris: tècnics d’ajuntaments, arquitectes, urbanistes i ciutadania en general. És a partir de les consideracions i millores que els usuaris ens heu fet arribar que hem evolucionat aquest visualitzador per tal que sigui més útil i usable.

Hem implementat dues millores:

  • D’una banda, s’ha inclòs un cercador per centrar el mapa directament a la vostra àrea d’interès a partir del topònim o adreça.
  • Per altra banda ara podeu visualitzar i comparar altres serveis WMS més enllà dels que us oferim per defecte. Aneu a “Afegir wms” ala part inferior de la pantalla i enganxeu l’adreça del servei WMS que volgueu visualitzar.

Us recordem que a la pàgina web de la Infraestructura de dades espacials de Catalunya (IDEC) disposen d’un cercador de serveis WMS (cliqueu a “Total serveis”) que us pot ser d’utilitat.

Comparador de canvis urbanístics

Àrea del polígon industrial del pla de Llerona

Feu-ne si us plau les vostres consideracions que ens han d’ajudar a optimitzar futures versions d’aquest comparador. (Escriviu a betaportal@icgc.cat)

 Prototip: https://betaportal.icgc.cat/canurb/

You may also like...