Comparador històric del territori. Generador d’imatges animades

NOM: Comparador històric del territori. Generador d’imatges animades

DESCRIPCIÓ: Permet comparar en paral·lel dues imatges del territori i  generar imatges animades del sector escollit

ENLLAÇ: https://betaportal.icgc.cat/comparador-gificador/

Per poder entendre la configuració actual del territori és clau visualitzar la seva evolució històrica.

L’eina que avui us presentem vol facilitar la comparació d’imatges de diferents anys, des del 1945 fins avui, per ajudar-nos en els vostres estudis territorials, històrics i geogràfics.

Aquest visor permet comparar les imatges de dues maneres. Una les posa de costat i en moure-les  les desplaça solidàriament. L’altra fa un escombratge de la imatge des del botó central, fet que permet focalitzar en un punt concret la visualització dels canvis.

Generador d'imatges animades_1Generador d'imatges animades_2

A la part superior de les imatges veureu dos menús desplegables que us permeten triar entre els anys que voleu visualitzar. Algunes àrees us poden aparèixer sense informació per a un determinat any,  perquè no sempre tenim la imatge d’aquella zona.

El botó “enllaça” us permet obtenir l’enllaç al visor centrat en una determinada àrea per poder-lo compartir focalitzat en aquell punt. El codi html (iframe) us permet inserir aquesta eina dins la vostra pàgina web.

A la part inferior de l’eina trobareu el botó “Generar animació“. Aquest us permet generar un arxiu .gif amb l’animació des de 1945 fins avui de l’àrea que tingueu en aquell moment en pantalla. En clicar us demanarem el vostre correu electrònic per tal d’enviar-vos l’enllaç de descàrrega un cop generat. Aquest procés pot trigar uns minuts.

Des de l’Institut creiem que aquesta eina pot ser de gran valor. Si us plau, aporteu-nos les vostres consideracions i demandes a betaportal@icgc.cat.

REUTILITZEU: El codi font d’aquesta eina el trobareu al repositori de codi obert de la Generalitat de Catalunya a Github (https://github.com/gencat). Així podreu adaptar l’eina a les vostres dades i usos. Si ho necessiteu, no dubteu a contactar-nos.

Si voleu editar el gif resultant per treure alguna imatge o modificar el temps de transició, ho podeu fer amb l’eina Gifmaker (https://gifmaker.org/)

ACCEDIU: https://betaportal.icgc.cat/comparador-gificador/  CLICA!

Aquí teniu un exemple del gif que podeu obtenir de l’àrea del Circuit de Catalunya:

circuit de Catalunya

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...