Eina de transformació de coordenades de punts i formats d’arxius

Convertbox

Convertbox

NOM: Convertbox
DESCRIPCIÓ: Eina de conversió de coordenades i formats basada en GDAL (beta)
ADREÇA: https://betaportal.icgc.cat/convertbox/

 

L’ICC posa a la vostra disposició, des del seu betaportal, una eina de transformació de coordenades de punts i formats d’arxius CAD i GIS.

Convertbox

Convertbox

D’una banda aquesta eina, que complementa la calculadora geodèsica, us permet la conversió de coordenades de punts més enllà de l’àrea geogràfica de Catalunya i entre altres sistemes de referència cartogràfics (EPSGs 3857, 23031, 25831, 4258, 4230, 32631, 4326, 3857).

D’altra banda, us permet la conversió d’arxius CAD i SIG entre diferents formats: shapefile, dgn, dxf, Mapinfo, kml, gpx, gml, GeoJSON, GeoRSS,AVCBin i Arc/info E00.

Les transformacions es realitzen mitjançant la biblioteca GDAL (Geospatial Data Abstraction Library) publicada sota llicència MIT de codi obert per la fundació Open Source Geospatial Foundation.

Les transformacions es realitzen amb els paràmetres que GDAL utilitza per defecte. La transformació de coordenades entre els sistemes de referència ED50 i ETRS89 dins l’àmbit de Catalunya es realitzen mitjançant la malla de transformació NTv2 (https://www.icc.cat/cat/content/download/48767/337977/file/Malla_NTv2_v1.pdf) oficialitzada per la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya.

La implementació de nous formats, sistemes de referència i paràmetres vindrà determinada per l’ús d’aquesta  eina de transformació de coordenades de punts i formats d’arxius CAD i GIS per part dels usuaris.

You may also like...

2 Responses

 1. Assumpció Termens ha dit:

  Primer de tot, felicitar-vos per l’eina. Està molt bé. Llàstima que no s’ampliï a més SRS.

  Tanmateix, tinc unes puntualitzacions i suggeriments a fer:

  1. En l’explicació de l’eina dieu “… conversió de coordenades de punts més enllà de l’àrea geogràfica de Catalunya …”. Això no és cert en el cas de que la conversió inclogui la transformació del sistema ETRS89 i ED50. Si com dieu, “…transformació de coordenades entre els sistemes de referència ED50 i ETRS89 dins l’àmbit de Catalunya..” això vol dir implícitament que l’àmbit d’aplicació és Catalunya i si s’amplia el seu ús en una àrea geogràfica més gran, hom no pot garantir que la transformació sigui correcta.
  2. També si hom treballa amb coordenades UTM s’està acotant el seu ús al fus 31 (23031 i 25831). És una llàstima no haver inclòs altres fusos propers com per exemple el fus 30. Ja que si es fa la conversió de coordenades sense canviar de sistema de referència (per exemple passar de coordenades ETRS89 fus 31 a fus 30).
  3. També és una llàstima que no s’ampliï l’oferta amb sistemes emprats en els països veïns, com són França i Andorra, que ens podria ser d’utilitat.

  Tot i les consideracions fetes, l’eina la trobo del tot fantàstica. Només em queda dir que per a quan tindrem la versió 3D que manegui alçades??

  • admin ha dit:

   Primer agrair-te les teves aportacions.

   Certament, Convertbox vol ser una eina útil que cobreixi les necessitats dels usuaris, i en aquest sentit el vostre retorn ens és imprescindible.

   Ja estem treballant en la implementació de les ampliacions i millores que ens proposes, en breu les veuràs implementades.

   Comptem amb tu.

   Geostart