Model 3D de la Sagrada Família en alta resolució

 

NOM: Model 3D de la Sagrada Família en alta resolució

DESCRIPCIÓ: Model 3D navegable de la Sagrada Família de Barcelona en alta resolució fet amb Cesium

ADREÇA: https://betaserver.icgc.cat/cesium/SagradaFamilia3D.html

Avui us presentem un nou model 3D navegable de la Sagrada Família. Aquest us ha de permetre navegar lliurement al voltant del temple des del vostre navegador web utilitzant el ratolí. En clicar sobre el temple podreu accedir al vídeo “Construim el demà” de Basílica de la Sagrada Família i a l’article corresponent de la Wikipedia.

Model Sagrada Família

A diferència del model que us presentàvem fa uns dies on us mostràvem un núvol de punts mesurable, fet amb tecnologia Potree, aquest es basa en la tecnologia Cesium.

La llibreria WebGL Cesium, permet mostrar gràfics en 3D en pàgines web, accelerats pel vostre propi ordinador.  Cesium prioritza la qualitat de la visualització i la rapidesa en la navegació des del navegador web. Malauradament els ordinadors més vells o amb navegadors desactualitzats no suporten aquesta tecnologia.

El model es construeix a partir d’una estructura de triangles on s’incrusta la corresponent imatge fotogràfica. Aquest prototip ens ha servit per testejar la rapidesa de càrrega del nou format binary GLTF de Cesium i es mostra en un nivell de detall alt (LOD: 21).

Sagrada Família

Aquest model s’ha generat a partir de les dades recollides des d’una càmera fotogramètrica, de capçals oblics, embarcada en un avió (vol de desembre de 2014).

Un cop més des del betaportal, us convidem a usar aquest prototip, i a pensar altres aplicacions d’aquesta tecnologia relacionades amb el vostre camp d’expertesa. Feu-ne si us plau les vostres consideracions i propostes a betaportal@icgc.cat.

You may also like...