Convertiu les dades dels estats del món en mapes amb Instamaps

NOM: Instamaps permet convertir dades estadístiques dels estats del món en mapes

DESCRIPCIÓ: Instamaps us permet fer mapes temàtics dels estats del món amb les vostres dades

ADREÇA: https://www.instamaps.cat

Instamaps permet convertir dades estadístiques dels estats del món en dades visuals que us ajudin a comprendre-les.

Fins ara l’eina permetia utilitzar dades de municipis i comarques i d’altres àrees bàsiques administratives relatives a salut, policia, seccions censals, etc.

Des d’avui l’eina permet també convertir dades estadístiques dels estats en mapes. Només cal que arrossegueu el vostre arxiu amb dades en format excel o csv i indiqueu a Instamaps quins són els tipus de codis estadístics que conté per tal d’unir, per aquesta columna, les vostres dades amb les geometries dels estats que Instamaps emmagatzema.

Instamaps reconeix tres tipus de codis ISO 3166-1 alpha-3ISO 3166-1 alpha-2country code top-level domain (ccTLD) Aquí teniu un arxiu d’exemple que podeu utilitzar, bé per mapar les estadístiques més bàsiques del món ja contingudes, bé per poder adjuntar les vostres pròpies dades en un arxiu on els estats (alguns no reconeguts universalment) hi són codificats.

Si sou mestres aquest arxiu us ha de permetre treballar amb els vostres alumnes de manera transversal, tant els aspectes relacionats amb la cartografia com les dades de població, riquesa, etc., dels estats del món.

Notareu que la toponímia dels estats està, entre d’altres idiomes, en català. Alguns d’aquests topònims tenen pendent la seva validació ortogràfica per part de l’Institut d’Estudis Catalans.

Com sempre us convidem a fer-nos arribar les vostres aportacions i suggerències a instamaps@icgc.cat.

You may also like...