Treballar amb Instamaps des del Google Drive

 • Instamaps_drive NOM: Treballar amb Instamaps des de Google Drive

  DESCRIPCIÓ: Recepta on es detalla com treballar amb Instamaps des de Google Drive

  ADREÇA: www.instamaps.cat

  En aquesta recepta us detallem com podeu treballar amb arxius d'Excel (.xlsx ,xls) o de text (.txt .csv) pujats al Google Drive, de manera que els pugueu editar des dels vostres programaris de sobretaula (Excel, Notepad, Notepad++, etc.) i els canvis quedin reflectits automàticament a  Instamaps, tant en mode edició com en el visor.

  Les edicions directes sobre els fitxers que teniu al vostre Drive des de l'editor WEB de fulls de càlcul de Google no permet la interacció amb Instamaps. Quan s'edita, Drive canvia el format original a un de propi de Google (Google Spreadsheets).

  Per tal d'editar els vostres arxius cal que ho feu des de el programari "Google Drive per Windows" (o Mac) que trobareu a https://support.google.com/drive/answer/2374989?hl=en. Les edicions d'arxius xlsx, xls, txt i csv fetes des d'aquest, interactuen perfectament amb Instamaps atès que no es canvia el format.

  Si us l’instal·leu i associeu a un compte de Google us crearà una carpeta al vostre ordinador (p.e. C:\Users\ nom_usuari \Google Drive\). Pugeu l'arxiu amb que volgueu treballar sobre aquesta carpeta.

  Instamaps-Google Drive 3Per tal d'enllaçar aquest arxiu per ser consumit des d'Instamaps, premeu el botó de la dreta i obteniu l’adreça per a compartir (Google Drive, Share).

  Google Drive obrirà una finestra on us permetrà copiar l’enllaç d’accés a aquest document al Drive. Comproveu que doneu accessos d’edició a “tothom amb l’enllaç” per tal que Instamaps pugui accedir. Copieu l’enllaç i premeu “Fet”.

  Instamaps-Google Drive 2

  NOTA: Tingueu en compte que Google canvia (massa sovint) la política d'enllaçar arxius del Drive. A data d'avui cal recupereu l'enllaç "Obten un enllaç per compartir" i aneu a la secció avançada on trobareu un enllaç tipus: https://drive.google.com/file/d/0B0kuSZGuitUPRDR0bjhqcDBORDA/view?usp=sharing Compte no agafeu el previ: https://drive.google.com/open?id=0B0kuSZGuitUPRDR0bjhqcDBORDA que només porta a un visor intern del Drive.

  Aneu a Instamaps a la icona “Explora altres fonts de dades“, “Dades externes” i enganxeu l’adreça que heu copiat. Cliqueu la icona verda i ompliu els camps que Instamaps us requereix. Cliqueu a la icona verda de baix de tot i Instamaps us carregarà les dades.

  Instamaps-Google Drive 1

  Treballeu i publiqueu finalment el vostre mapa.

  Treballant d’aquesta manera, podreu editar directament des dels vostres programaris de sobretaula els arxius continguts en la carpeta associada al vostre Drive (p.e. C:\Users\nom_usuari\Google Drive\). Qualsevol canvi serà, un cop actualitzat al Drive, automàticament visible a Instamaps. Comproveu que la icona de l'arxiu ja no té unes fletxetes blaves que indiquen que encara es troba en procés de pujada. Espereu a que aquestes siguin substituïdes per la marca de selecció en verd.

  Recordeu que podeu prémer la tecla “F5” per refrescar la informació d’aquesta finestra i veure reflectits els canvis.

  Prement aquesta mateixa tecla “F5” en la finestra del navegador on teniu el mapa d’Instamaps, també es refrescarà la informació actualitzada.

  Si observeu problemes amb els caràcters (accents per exemple) codifiqueu els vostres arxius al Drive amb el joc de caràcters ANSI.

  El treball amb Instamaps des de dades al Drive és certament ràpid i còmode, especialment, per aquells de vosaltres poc avesats a treballar amb mapes.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
  Treballar amb Instamaps des del Google Drive, 5.0 out of 5 based on 3 ratings