Aplicació: “On Sóc?” Comparteix la teva localització

 

NOM: Aplicació: “On Sóc?” Comparteix la teva localització
DESCRIPCIÓ: És l’app de l’ICGC que us permet compartir fàcilment la vostra localització actual, o la d’un punt sobre el mapa
Download_on_the_App_Store_Badge_US-UK_135x40

On Sóc? és una senzilla aplicació que us permet compartir la vostra localització amb qui vulgueu a través de la xarxa social que escolliu.

Quan entreu a “On sóc?” l’aplicació us localitza sobre el mapa. Si premeu el botó de la xarxa social amb la que la voleu compartir, us permet escriure un text curt, afegir una foto i mostrar o no l’hora actual en el missatge. Així podeu compartir on sou entre una multitud o on us poden trobar si us heu perdut a la muntanya.

També podeu compartir qualsevol posició del mapa fent un clic llarg sobre el punt: on és una botiga, on passa un esdeveniment o on heu deixat el cotxe que ha d’utilitzar algú altre.

Els receptors del missatge rebran la vostra nota, amb foto i hora (si l’heu compartit) i l’enllaç a un mapa amb la vostra localització. Sobre el mapa que se’ls obre podran també veure la seva pròpia posició si premen el botó de localització, i d’aquesta manera podran navegar fins al punt on sou.

onsoc_Screenshot_2017-08-31-12-11-53

onsoc_Screenshot_2017-08-31-12-11-35onsoc_Screenshot_2017-08-31-12-08-52“On Sóc?” us permet escollir entre veure el mapa topogràfic o la ortoimatge. Segons el que tingueu visible en el moment de compartir, el receptor veurà una o altra cartografia.

Aquesta aplicació senzilla i funcional us pot ser d’utilitat tan per a aspectes de seguretat, com per altres pràctics i lúdics.

En l’entorn dels telèfons mòbils la nostra posició pren una especial importància. Saber on som, una habilitat que sobre el mapa paper depenia del nostre coneixement individual, en l’entorn digital s’ha convertit en una comoditat ja que ho fa la màquina. Avui la posició és una informació més que el mapa digital ens proporciona.

Molts boletaires i excursionistes perduts són incapaços de comunicar la seva posició als equips de rescat malgrat comptar amb un telèfon mòbil. En aquest sentit els bombers i equips de rescat ens alerten de la necessitat de portar aplicacions que sapiguem utilitzar bé quan sortim a la muntanya.

Amb aquesta intenció neix On sóc?, una aplicació senzilla i fàcil d’usar.

You may also like...

3 Responses

  1. David Chacobo ha dit:

    Segons la nova normativa de l’Institut d’Estudis Catalans, “soc” (del verb ser) ha deixat d’accentuar-se i ja no porta accent diacrític, i per tant hauria de ser “On soc?”.

  2. Isaac ha dit:

    tinc android 4.4 i quan faig una foto per un punt, sovint se’m reinicia l’APP i perdo les dades del punt. Què puc fer per solucionar-ho? Moltes gràcies!

  3. Isaac ha dit:

    Perdó, el comentari era pel Catalunya offline…