Població de Catalunya. Visualització i anàlisi

NOM: Població de Catalunya. Visualització i anàlisi

DESCRIPCIÓ: Aquesta eina permet visualitzar la distribució de la població a Catalunya, escollir segons diferents variables i analitzar les dades.

ENLLAÇ: https://betaserver.icgc.cat/poblacio-catalunya

El món digital evoluciona a gran velocitat. Avui el web ja no només és un lloc per mostrar informació estàtica en forma de text o taules. Ara podem visualitzar gràficament, interactuar i analitzar les dades que se’ns mostren. Aquest fet ens facilita la seva comprensió i anàlisi.

Avui us presentem una eina per visualitzar i analitzar la distribució de la població a Catalunya. Podeu escollir quina variable voleu visualitzar: global, per gènere, per edat, segons nacionalitat o per lloc de naixement.

Poblacio_Barcelona

Podeu també filtrar les dades per aïllar el rang de dades que sigui del vostre interès. Els canvis els visualitzareu en temps real a la vostra pantalla. També podeu canviar la paleta de color amb què es mostra la informació. Així “jugant” amb les dades podreu descobrir on hi ha grans bosses de població estrangera a Barcelona o Girona, o on es concentra la població més jove dels diferents indrets de Catalunya.

població Girona

La barra blanca, a l’esquerra de la vostra pantalla, us mostra la informació referida a les dades que visualitzeu i us permet escollir el rang de dades a visualitzar. Si tanqueu la barra amb el botó superior, l’eina obre una llegenda amb els intervals i colors de la capa que esteu visualitzant.

A la part superior esquerra trobareu els botons de navegació, però podeu interactuar amb el mapa directament amb els botons del ratolí. També trobareu els botons per desar la imatge i per obtenir el codi html (iframe) en cas que decidiu inserir la visualització en el vostre web. També l’enllaç que conserva el punt de vista i els paràmetres de la visualització que trieu.

Tant la informació estadística com la cartografia de fons treballen amb la tecnologia vector tiles. Aquesta tecnologia, que està revolucionant el món de la cartografia i les dades en el web, possibilita aquesta eina i altres futures que properament anirem posant a la vostra disposició.

poblacio_AMB

Les dades estadístiques corresponen a l’Institut d’Estadística de Catalunya. Trobareu la informació relativa al conjunt de dades utilitzat a l’enllaç https://www.idescat.cat/cataleg/?tc=c&idp=172

Si us plau, aporteu-nos les vostres observacions a betaportal@icgc.cat. La vostra opinió és clau per millorar aquesta eina i poder oferir aquells serveis que siguin rellevants per a la ciutadania.

ACCEDIU: https://betaserver.icgc.cat/poblacio-catalunya

 

You may also like...