Novetats Catalunya Offline (novembre 2016)

NOM: Novetats Catalunya Offline (novembre 2016)
DESCRIPCIÓ: Noves funcionalitats de l’APP Catalunya Offline. cartografia externa, capes de punts d’interès i ruta SD.

Download_on_the_App_Store_Badge_US-UK_135x40

El passat juliol us vam presentar la versió Android de Catalunya Offline, l’aplicació per mòbils que us permet moure-us pel territori, prendre punts i gravar rutes amb el GPS encara que no tingueu cobertura de dades al vostre mòbil. Al setembre vàrem treure la versió per iOS.

L’aplicació ha tingut una gran acceptació i alguns ens heu demanat millores i noves funcionalitats. Avui us presentem una nova versió que en recull algunes. Aquestes són:

  • Cartografia externa: A partir d’ara ja podeu utilitzar la vostra pròpia cartografia en format MBTtiles. Noteu que hem afegit un botó “+” al llistat de mapes des d’on podeu afegir mapes en aquest format. El format MBTiles és un format en origen pensat pel WEB on la cartografia està estructurada per nivells de zoom i tallada en tessel·les per poder-se servir amb rapidesa. Es tracta en realitat d’una base de dades SQLite. Aquest format també s’ha evidenciat eficaç per al consum de cartografia offline en dispositius mòbils, on el conjunt de tessel·les queda emmagatzemada en un sol arxiu. Fins ara Catalunya Offline us permetia treballar amb una sèrie de 77 fulls pretallats corresponents al Mapa Topogràfic 1:25.000, en la versió topogràfica i d’imatge. I a partir d’ara podreu carregar els vostres propis mapes i talls, en format MBTiles.

A la pàgina WEB de l’ICGC trobareu una nova secció on us podreu descarregar MBTiles d’àmbit comarcal (piràmide híbrida).

També posem a disposició la catografia dels següents mapes en format MBTiles:

Mapa topogràfic de Catalunya 1:250.000 (2015), (194 MB, baixa)

Mapa de carreteres de Catalunya 1:250.000 (2015), (135 MB, baixa)

Mapa topogràfic de Catalunya 1:50.000. (2014), (2GB, baixa)

Noteu que al reprojectar la cartografia de UTM-ETRS89 a Pseudo-Mercàtor, pròpia d’aquest format, s’ha perdut una mica de definició del pixel.

També podeu generar els vostres propis arxius Mbtiles, a partir de mapes georeferenciats, amb el programari gratuït i de codi obert QGIS.

  • Punts d’interès: Des del botó verd (dades externes) que us permet accedir a les dades i arxius, ara podreu activar i desactivar al vostre gust les capes referents a turisme rural, càmpings, albergs i refugis que us permetrà visualitzar aquests elements com a punts sobre el mapa. Les tres primeres capes corresponen a les dades reutilitzables del portal de dades obertes de la Generalitat de Catalunya.
  • Ruta a targeta SD: Per aquells que tingueu targeta SD al mòbil i volgueu emmagetzamar la cartografia en una ruta diferent a la que Instamaps té per defecte, ara ja podeu canviar-la des de l’icona “SD” en el menú on seleccioneu les àrees geogràfiques.

Esperem que les millores us siguin útils, i no dubteu a fer-nos noves consideracions que ens permetran millorar i evoluciona l’APP (betaportal@icgc.cat).

You may also like...

2 Responses

  1. Xavi Rodà ha dit:

    No aconseguexo capturar rutes amb la versió iOS em marca només el punt d’inici i una línia “recta” fins que em torno a connectar