Mapes col·laboratius a Instamaps

 

NOM: Mapes col·laboratius a Instamaps

DESCRIPCIÓ: Com treballar amb mapes d’Instamaps amb altres usuaris col·laborativament.

ENLLAÇ: www.instamaps.cat

Una de les possibilitats que Instamaps us ofereix és treballar els vostres mapes amb altres usuaris de forma col·laborativa. Aquesta és una demanda que ens feieu els usuaris.

Si accediu a la vostra galeria de mapes personal (“els meus mapes i perfil”), veureu que una de les icones que apareix sota cada un dels vostres mapes és la de “Col·laborar” (la segona).

icones_mapes_galeria

Si la cliqueu, Instamaps us ofereix la possibilitat d’introduir fins a 10 adreces de correu electrònic. Els destinataris rebran un correu d’Instamaps que els convida a participar en aquest mapa.

Els usuaris que ja tinguin associat el correu al qual se’ls ha convidat a un compte d’Instamaps, trobaran aquest mapa incorporat a la seva galeria personal. Aquells que encara no tinguin un compte s’hauran de registrar prèviament amb el correu amb que han estat convidats.

El treball col·laboratiu d’un mapa d’Instamaps, no és concurrent. Dos usuaris no poden treballar el mapa alhora. Per aquest fet, si un usuari està treballant un determinat mapa, la resta de col·laboradors en entrar-hi seran avisats d’aquest fet i redirigits a la seva galeria de mapes personals.

Quan un usuari entri a treballar un mapa col·laboratiu rebrà aquest missatge informatiu:

“Aquest és un mapa col·laboratiu. Mentre hi treballeu la seva edició queda bloquejada per a la resta de col·laboradors. Quan acabeu el vostre treball premeu “Sortir/desbloquejar” per alliberar el bloqueig. Altrament quedarà alliberat automàticament passades 8 hores.”

En el cas que un usuari mantingui obert un mapa col·laboratiu més de 8 hores rebrà el següent missatge d’Instamaps:

“Han transcorregut 8 hores des que heu iniciat la sessió de treball. Premeu “Continuar treballant” per mantenir-la  oberta, o “desbloquejar” per alliberar el mapa. Si no responeu, el mapa quedarà alliberat en 3 minuts.”

Amb aquest procediment Instamaps evita el bloqueig provocat per usuaris que malgrat no estan treballant mantenen obert en edició el mapa en el navegador.

Qualsevol usuari convidat a col·laborar en un mapa pot deixar de col·laborar-hi des de la seva galeria personal de mapes fent clic a la segona icona, que mostra el missatge “Deixar de col·laborar”. Recordeu que els mapes en els que col·laboreu mostren menys opcions, en forma d’icones, a la galeria personal.

Quan un usuari acaba la seva sessió de treball sobre un mapa col·laboratiu i prem “Sortir/desbloquejar” , Instamaps el redirigeix a la seva galeria personal de mapes sense mostrar la finestra que conté l’enllaç al mapa i el codi iframe. Recordeu que sempre podeu accedir a aquests des del botó blau fort de cada mapa a la vostra galeria personal.

Recordeu que en els mapes col·laboratius tots els usuaris poden realitzar la totalitat de les accions, exceptuant l’esborrat integral del mapa que queda reservat al propietari del mapa. Si així ho considereu, podeu realitzar duplicats de mapes com a manera de realitzar còpies de seguretat. El duplicat  el podeu realitzar tan si sou creador com col·laborador d’un mapa.

ENLLAÇ: www.instamaps.cat

You may also like...