Catalunya Offline. L’App excursionista que no necessita cobertura mòbil

NOM: Catalunya Offline. L’APP excursionista que funciona també sense cobertura mòbil
DESCRIPCIÓ: Aquesta és una aplicació per mòbils que us permet moure-us pel territori, prendre punts i gravar rutes amb el GPS encara que no tingueu cobertura de dades al vostre mòbil.

Download_on_the_App_Store_Badge_US-UK_135x40

Catalunya Offline és una aplicació per mòbil feta per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) que us permet moure-us pel territori català, prendre punts i gravar les vostres rutes i excursions amb el GPS encara que no tingueu cobertura de dades al vostre mòbil.

L’aplicació permet la descàrrega i visualització de la cartografia de l’ICGC, tant del mapa topogràfic com de l’ortofotomapa.

Catalunya Offline Icgc geostarters 14 Catalunya Offline Icgc geostarters 13

El mapa topogràfic mostra la informació estructurada i jerarquitzada per facilitar la lectura del mapa. És mostren les corbes de nivell i informació relativa als senders de muntanya.

L’ortofotomapa mostra el detall del terreny a les escales més grans. En aquest cas la imatge s’ha complementat amb certa informació geogràfica per facilitar la seva comprensió: carreteres, camins, corriols i toponímia.

La descàrrega dels fulls per a l’ús fora de línia (offline) es realitza a partir del tall de 77 unitats geogràfiques amb que es publica la versió en paper del Mapa Topogràfic de Catalunya a escala 1:25.000.


El nivell de detall de la cartografia cerca el compromís entre la seva bona usabilitat i el volum de les dades dels fitxers que es descarreguen. Si disposeu de targeta SD els arxius s’emmagatzemen en aquesta per tal de no ocupar la memòria interna del vostre dispositiu.

Les funcionalitats de l’aplicació són:

 • Descàrrega del mapa topogràfic o de l’ortofotomapa per al seu consum offline (es recomana la descàrrega dels arxius en xarxes wifi degut a la mida dels arxius).

Catalunya Offline Icgc geostarters 2Catalunya Offline Icgc geostarters 3Catalunya Offline Icgc geostarters 1

 • Localització de la posició de l’usuari sobre el mapa.
 • Permet veure coordenades dels punts, tan en format geogràfic com UTM (ETRS89).
 • Creació de punts sobre el mapa, bé a partir del posicionament del propi mòbil, bé realitzant un clic llarg sobre la cartografia allà on volem situar el punt. Podem posar nom al punt i descripció, també associar-hi fotografies i escollir-ne el color.
 • Gravació de rutes i itineraris (tracks). Podem posar nom a la ruta i descripció, també escollir el color i determinar l’interval de recollida de posicions. També podem pausar la gravació.
 • L’aplicació permet pujar rutes i punts que estiguin continguts en arxius (fitxers externs).  Formats: .gpx i .kml.
 • Els arxius que genereu també poden ser descarregats. Formats: .gpx i .kml.
 • El conjunt de punts i rutes poden ser marcats com a visibles o no, i també es poden esborrar.
 • L’aplicació permet publicar les dades recollides com a mapa a Instamaps. Instamaps és una eina web de l’ICGC gratuïta que permet visualitzar, treballar i posar en línia la vostra informació geogràfica i rutes en dues i tres dimensions  (instamaps.cat). Cal que tingueu un compte d’Instamaps. Els punts i rutes que es publiquen a Instamaps són els que són visibles en el moment de publicar.

Catalunya Offline Icgc geostarters 4 Catalunya Offline Icgc geostarters 5 Catalunya Offline Icgc geostarters 7

 • Podeu també personalitzar la mida dels botons i el color de la icona de posicionament.
 • Cerca de topònims (municipis, llocs, llogarets) per determinar el mapa o mapes de la zona d’interès. També es pot utilitzar el numero del mapa.
 • Es visualitza l’escala gràfica.
 • Funcionalitat de cerca de llocs i elevacions (situa marcador).
 • Possibilitat de pujar les fotos al publicar a InstaMaps.

Tot i que Catalunya Offline no és, per concepte, substitutòria de MapICC, sí que recull molts dels suggeriments que ens heu fet. Gràcies a tots els que ens heu aportat i ens heu fet de betatesters!

Seguirem treballant en la millora de l’App! Si voleu adreçar-nos els vostres comentaris i suggeriments feu-ho a betaportal@icgc.cat.

ENLLAÇ APP iOS: https://itunes.apple.com/es/app/catalunya-offline/id1155485903?l=en&mt=8

ENLLAÇ APP Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.icgc.catoffline&hl=ca

NOTA: si utilitzeu l’APP i no us situa, mireu si teniu els permisos activats: Settings/Apps/Catalunya Offline/permissions (especialment en d’Android 6).

You may also like...

2 Responses

 1. Roger ha dit:

  Quan teniu previst que pugui sortir la versió IOS?