Catalunya Offline, ara també per iOS

NOM: App Catalunya Offline, ara també per iOS
DESCRIPCIÓ: Aquesta és una aplicació per mòbils que us permet moure-us pel territori, prendre punts i gravar rutes amb el GPS encara que no tingueu cobertura de dades al vostre mòbil.

Download_on_the_App_Store_Badge_US-UK_135x40

Abans de l’estiu, varem treure la versió per Android de Catalunya Offline, l’aplicació mòbil de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) que us permet moure-us pel territori català, prendre punts i gravar les vostres rutes i excursions amb el GPS encara que no tingueu cobertura de dades al vostre mòbil.
Avui us presentem la versió pel sistema operatiu iOS d’Apple (iPhone, iPad).

Catalunya offline icgc geostarters ios 2Catalunya offline icgc geostarters ios 1D’igual manera que la versió per a Android, aquesta permet la descàrrega i visualització de la cartografia de l’ICGC, tant del mapa topogràfic com de l’ortofotomapa.

El mapa topogràfic mostra la informació estructurada i jerarquitzada per facilitar la lectura del mapa. És mostren les corbes de nivell i informació relativa als senders de muntanya.

L’ortofotomapa mostra el detall del terreny a les escales més grans. En aquest cas la imatge s’ha complementat amb certa informació geogràfica per facilitar la seva comprensió: carreteres, camins, corriols i toponímia.

El nivell de detall de la cartografia cerca el compromís entre la seva bona usabilitat i el volum de les dades dels fitxers que es descarreguen.

La descàrrega dels fulls per a l’ús sense dades mòbils (offline) es realitza a partir del tall de 77 unitats geogràfiques amb que es publica la versió en paper del Mapa Topogràfic de Catalunya a escala 1:25.000.

Catalunya offline icgc geostarters ios 3Catalunya offline icgc geostarters ios 4Les funcionalitats de l’aplicació són:

 • Descàrrega del mapa topogràfic o de l’ortofotomapa per al seu consum offline (es recomana la descàrrega dels arxius en xarxes wifi degut a la mida dels arxius).
 • Localització de la posició de l’usuari sobre el mapa.
 • Visualització de les coordenades dels punts, tan en format geogràfic com UTM (ETRS89).
 • Creació de punts sobre el mapa, bé a partir del posicionament del propi mòbil, bé realitzant un clic llarg sobre la cartografia allà on volem situar el punt. Podem posar nom al punt i descripció, associar-hi fotografies i escollir-ne el color.
 • Gravació de rutes i itineraris (tracks). Podem posar nom a la ruta i descripció, també escollir el color i determinar l’interval de temps de recollida de posicions. També podem pausar la gravació.
 • L’aplicació permet pujar rutes i punts que estiguin continguts en fitxers externs en format .gpx i .kml. Tal i com iOS treballa, cal que aquests estiguin accessibles en el vostre núvol: iCloud, Drive, Dropbox, etc.
 • Els arxius que genereu també poden ser desats al vostre cloud en format .gpx i .kml.
 • El conjunt de punts i rutes poden ser marcats com a visibles o no, i també es poden esborrar.
 • Cerca de topònims (municipis, llocs i llogarets) per determinar el mapa o mapes de la zona d’interès. També es pot utilitzar el numero del mapa.
 • Es visualitza l’escala gràfica.
 • Podeu personalitzar la mida dels botons i el color de la icona de posicionament.
  Catalunya offline icgc geostarters ios 5Catalunya offline icgc geostarters ios 6
 • Funcionalitat de cerca de llocs i elevacions (situa un marcador en el punt).
 • L’aplicació permet també publicar les dades recollides com a mapa a Instamaps. Instamaps és una eina web de l’ICGC gratuïta que permet visualitzar, treballar i posar en línia la vostra informació geogràfica i rutes en dues i tres dimensions  (instamaps.cat). Cal que tingueu un compte d’Instamaps. Els punts i rutes que es publiquen a Instamaps són els que són visibles en el moment de publicar. També podeu pujar les fotografies associades al publicar a InstaMaps.

Tot i que Catalunya Offline no és, per concepte, substitutòria de MapICC, sí que recull molts dels suggeriments que ens heu fet. Seguirem treballant en la millora de l’App! Si voleu adreçar-nos els vostres comentaris i suggeriments feu-ho a betaportal@icgc.cat.

Enllaç versió iOS: https://itunes.apple.com/es/app/catalunya-offline/id1155485903?l=en&mt=8

Enllaç versió Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.icgc.catoffline&hl=caYou may also like...