Errors freqüents en carregar arxius a Instamaps

 • Aquests són alguns dels errros freqüents en carregar arxius a Instamaps:

  1. Intento pujar un arxiu amb coordenades des d’un .xls o .xlsx i no se’m carreguen. Hi ha solució?

  • Comprova  que les columnes de coordenades estan complertes i que no hi ha cap valor fora del rang de valors propis del sistema cartogràfic que estàs utilitzant (p.e. un valor de més de 90 per a una latitud geogràfica).
  • Si tens diverses pestanyes, recorda posar la que vulguis carregar la primera.
  • Reviseu que el separador decimal en els camps de coordenades sigui la coma i no pas el punt.

  2. Arrossego un Excel però les dades es mostren incompletes, o no puc crear visualitzacions:

  • Els arxius Excel poden contenir caràcters no numèrics que Instamaps no és capaç de reconèixer. Una bona solució és copiar aquelles cel·les que realment volem pujar i enganxar-ne els valors en un arxiu net d’Excel.
  • També podem provar de desar l’arxiu com a .csv (comma separated values) i carregar-lo a Instamaps.
  • Totes les columnes han de tenir sempre un camp d'encapçalament, i en aquest camp no pot haver-hi caracters extranys de format.

  3. Pujo un .kml o .kmz i no se’m carrega. Què he de considerar?

  • Tant .kml, com .kmz, que és el format .kml comprimit en zip, es poden arrossegar i carregar directament a Instamaps però amb algunes limitacions: es poden carregar un màxim de 6.000 punts per arxiu i només geometries simples sense estils, vincles, etc. Per altra banda cal tenir present que cal separar els diferents tipus de geometries (punt, línia, polígon) en arxius diferents, procés que podeu fer a Google Earth.
  • Si pujeu un arxiu amb diversos tipus de geometries Instamaps carrega el primer tipus que troba.

  4. M’apareixen signes estranys en pujar dades. Quina ha de ser la codificació?

  • Instamaps treballa amb el format de codificació de caràcters UTF-8. Si els arxius que pugeu estan en aquesta mateixa codificació, no heu de tenir problemes amb la pèrdua d’accents i aparició de signes estranys.

  16. Quines són les limitacions en els arxius que pujo a Instamaps?

  • Instamaps és una eina que treballa en l’entorn WEB, i aquest fet condiciona el seu rendiment per a grans volums de dades. Per aquesta raó hi ha una sèrie de limitacions en el volum de les capes de dades i en les funcionalitats aplicables a aquestes.

  Fitxers pujats a Instamaps:

  • La mida màxima de fitxer acceptada per InstaMaps és de 500MB. És tracta d’una limitació per evitar la saturació dels servidors.
  • Per a fitxers de menys de 50Mb, que continguin menys de 10.000 punts o menys de 5.000 línies o polígons, les geometries es processen i es guarden a la BD i es permet la seva edició, tematització i realització d’operacions geomètriques.
  • Per a fitxers de menys de 50Mb, que continguin més de 10.000 punts o més de 5.000 línies o polígons, es genera un servei WMS per tal de mostrar les geometries i la seva informació a client (UTFGrid). Tot i que les operacions geomètriques es permeten, les possibilitats d’edició i tematització queden, de moment, limitades.
  • Per a fitxers de més de 50Mb (fins 500 Mb), les geometries no es guarden a base de dades Instamaps genera un servei WMS per mostrar les geometries i la seva informació (UTFGrid). L’edició de la capa i les operacions geomètriques no estan habilitades, tampoc les tematitzacions per concentració i agrupació.

  Fitxers al núvol enllaçats a Instamaps:

  • Per aquells arxius enllaçats a Instamaps de forma no dinàmica el límit és de 50Mb per fitxer.
  • Per aquells arxius amb enllaç dinàmic la mida màxima és de 25Mb (un cop descomprimit). El límit de punts és de 10.000 i el de línies/polígons de 6000.

  5. Pujo un arxiu amb adreces a Instamaps i sembla no respondre, que pot estar passant?

  • Instamaps geocodifica adreces i les converteix a punts sobre el mapa (recordeu que us heu d’adaptar el format d’aquest arxiu tipus). El procés de geocodificació via web és lent i pot trigar uns dos segons per adreça, tingueu paciència.
  • Observeu que aquest procés no sempre pot retornar amb èxit el 100% de les adreces. Aquelles adreces no codificades al final del procés us quedaran en el punt de longitud i latitud cero, a l’oest d’Àfrica.
  • Si estilitzeu la capa resultant per agrupació podreu veure quantes adreces no han estat convenientment codificades. Clicant sobre la icona a l’Equador se us obrirà una espiral que us permetrà visualitzar cada una de les adreces.
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  6 Responses

  1. Andrés Moreno ha dit:

   Quan vull donar un estil diferent a una capa amb l’opció “triar estil de capa, bàsic” es crea una nova capa que penja de l’anterior, amb la qual cosa passa a haver dues capes (o dos estils d’una mateixa capa) que es visualitzen a la vagada tant a l’editor com al visualitzador de mapes. La pregunta és: com es pot fer per a que es visualitzai únicament el nou estil creat?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
   • admin ha dit:

    Davant de cada capa hi ha una icona amb una checkmark: serveix per activar i desactivar la capa. I davant de cada visualització hi ha una icona amb un ull: serveix per activar i descativar la visualització.
    Per tant si desactiveu la capa i només deixeu la visualització podreu veure només el nou estil creat.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • Andrés Moreno ha dit:

     Sí, pero en el visor apareixen les dues, la capa i la nova visualització, que es poden activar i desactivar totes dues. El que busco és que només n’apareixi una ja que és poc entendible per qui consulta que hi hagin dues capes amb la mateixa informació.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  2. Andrés Moreno ha dit:

   Hi ha alguna manera de fer visible en el plànol el títol o nom dels elements visualitzats?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  3. Xavi Rodà ha dit:

   Quan carreguem serveis wms propis, no trobo l’opció del “tilling” que hi havia al geolocal, per evitar que les etiquetes es repeteixin a cada tessel·la. Hi ha manera de triar-ho això?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)