Errors freqüents en carregar arxius a Instamaps

Aquests són alguns dels errros freqüents en carregar arxius a Instamaps:

1. Intento pujar un arxiu amb coordenades o adreces des d’un .xls o .xlsx i no se’m carreguen. Hi ha solució?

  • Comprova  que les columnes estan complertes i que no hi ha cap valor fora del rang de valors propis del sistema cartogràfic que estàs utilitzant (p.e. un valor de més de 90 per a una latitud geogràfica).
  • Mira que cada columna comença amb un nom descriptor de la informació que conté.
  • Si tens diverses pestanyes, recorda posar la que vulguis carregar la primera i salva l’arxiu.
  • El separador decimal en els camps de coordenades pot ser coma o punt i coma. Instamaps el transforma a punt atès que treballa amb punt com a separador decimal.

2. Intento pujar un arxiu amb coordenades des d’un .xls o .xlsx i no se’m carreguen. Hi ha solució?

  • El separador decimal en els camps de coordenades pot ser coma o punt i coma. Instamaps el transforma a punt atès que treballa amb punt com a separador decimal.
  • Si teniu coma com a separador alhora decimal i a l’hora de camps, Instamaps no aconseguirà georeferenciar amb èxit les dades.

3. Arrossego un Excel però les dades es mostren incompletes, o no puc crear visualitzacions:

  • Excel és un tipus d’arxiu que conté en cada cel·la la vostra dada, però també dades del format propi de l’aplicació. Algunes cel·les que semblen buides contenen informació de format que dificulten la lectura de les dades que contenen. Això, conjuntament amb el fet que és un format propietari amb la seva especificació parcialment tancada, fa que sigui un format que s’utilitzi cada cop menys en els portals de dades obertes i per a la reutilització de dades. En aquest sentit, us recomanem treballar en csv.
  • Els arxius Excel poden contenir caràcters no numèrics que Instamaps no és capaç de reconèixer. Una bona solució és copiar aquelles cel·les que realment volem pujar i enganxar-ne els valors en un arxiu net d’Excel.
  • També podem provar de desar l’arxiu com a .csv (comma separated values) i carregar-lo a Instamaps.
  • Totes les columnes han de tenir sempre un camp d’encapçalament, i en aquest camp no pot haver-hi caràcters estranys de format.

4. Pujo un .kml o .kmz i no se’m carrega. Què he de considerar?

  • Tant .kml, com .kmz, que és el format .kml comprimit en zip, es poden arrossegar i carregar directament a Instamaps però amb algunes limitacions: es poden carregar un màxim de 6.000 punts per arxiu i només geometries simples sense estils, vincles, etc. Per altra banda cal tenir present que cal separar els diferents tipus de geometries (punt, línia, polígon) en arxius diferents, procés que podeu fer a Google Earth.
  • Si pujeu un arxiu amb diversos tipus de geometries Instamaps carrega el primer tipus que troba.

5. M’apareixen signes estranys en pujar dades. Quina ha de ser la codificació?

  • Instamaps treballa amb el format de codificació de caràcters UTF-8. Si els arxius que pugeu estan en aquesta mateixa codificació, no heu de tenir problemes amb la pèrdua d’accents i aparició de signes estranys.

6. Quines són les limitacions en els arxius que pujo a Instamaps?

  • Instamaps és una eina que treballa en l’entorn WEB, i aquest fet condiciona el seu rendiment per a grans volums de dades. Per aquesta raó hi ha una sèrie de limitacions en el volum de les capes de dades i en les funcionalitats aplicables a aquestes.

Fitxers pujats a Instamaps:

  • La mida màxima de fitxer acceptada per InstaMaps és de 500MB. És tracta d’una limitació per evitar la saturació dels servidors.
  • Per a fitxers de menys de 50Mb, que continguin menys de 10.000 punts o menys de 6.200 línies o polígons, les geometries es processen i es guarden a la BD i es permet la seva edició, tematització i realització d’operacions geomètriques.
  • Per a fitxers de menys de 50Mb, que continguin més de 10.000 punts o més de 6.200 línies o polígons, es genera un servei WMS per tal de mostrar les geometries i la seva informació a client (UTFGrid). Tot i que les operacions geomètriques es permeten, les possibilitats d’edició i tematització queden, de moment, limitades.
  • Per a fitxers de més de 50Mb (fins 500 Mb), les geometries no es guarden a base de dades Instamaps genera un servei WMS per mostrar les geometries i la seva informació (UTFGrid). L’edició de la capa i les operacions geomètriques no estan habilitades, tampoc les tematitzacions per concentració i agrupació.

Fitxers al núvol enllaçats a Instamaps:

  • Per aquells arxius enllaçats a Instamaps de forma no dinàmica el límit és de 50Mb per fitxer.
  • Per aquells arxius amb enllaç dinàmic la mida màxima és de 25Mb (un cop descomprimit). El límit de punts és de 10.000 i el de línies/polígons de 6200.

7. Pujo un arxiu amb adreces a Instamaps i sembla no respondre, que pot estar passant?

  • En aquest enllaç teniu una entrada específica de com geocodificar adreces.
  • Instamaps geocodifica adreces i les converteix a punts sobre el mapa. El procés de geocodificació via web és lent i pot trigar un segon per adreça, tingueu paciència.
  • Observeu que aquest procés no sempre pot retornar amb èxit el 100% de les adreces. Aquelles adreces no codificades al final del procés us quedaran en el punt de longitud i latitud cero, a l’oest d’Àfrica.

You may also like...

6 Responses

  1. Andrés Moreno ha dit:

    Quan vull donar un estil diferent a una capa amb l’opció “triar estil de capa, bàsic” es crea una nova capa que penja de l’anterior, amb la qual cosa passa a haver dues capes (o dos estils d’una mateixa capa) que es visualitzen a la vagada tant a l’editor com al visualitzador de mapes. La pregunta és: com es pot fer per a que es visualitzai únicament el nou estil creat?

    • admin ha dit:

      Davant de cada capa hi ha una icona amb una checkmark: serveix per activar i desactivar la capa. I davant de cada visualització hi ha una icona amb un ull: serveix per activar i descativar la visualització.
      Per tant si desactiveu la capa i només deixeu la visualització podreu veure només el nou estil creat.

      • Andrés Moreno ha dit:

        Sí, pero en el visor apareixen les dues, la capa i la nova visualització, que es poden activar i desactivar totes dues. El que busco és que només n’apareixi una ja que és poc entendible per qui consulta que hi hagin dues capes amb la mateixa informació.

  2. Andrés Moreno ha dit:

    Hi ha alguna manera de fer visible en el plànol el títol o nom dels elements visualitzats?

  3. Xavi Rodà ha dit:

    Quan carreguem serveis wms propis, no trobo l’opció del “tilling” que hi havia al geolocal, per evitar que les etiquetes es repeteixin a cada tessel·la. Hi ha manera de triar-ho això?